Δεν ξέρουμε αν είναι στρατηγική το μαρτύριο της σταγόνας για το πότε θα γίνουν εκλογές, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά που μιλάει αποκαλύπτει όλο και περισσότερα για την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.
Λίγες ημέρες πριν είχε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη ή στις αρχές καλοκαιριού, και κάναμε όλοι υπολογισμούς για τις «καθαρές» Κυριακές, με δεδομένο ότι από τα μέσα Μαΐου μέχρι τις 16 Ιουνίου γίνονται οι ενδοσχολικές και οι Πανελλαδικές εξετάσεις.
Από την Κρήτη, όμως, ο Κ. Μητσοτάκης αφαίρεσε το «αρχές καλοκαιριού» κι έμεινε στην άνοιξη.
Άνοιξη σημαίνει εκλογές από 1η Μαρτίου μέχρι 30 Μαΐου, ημερολογιακά τουλάχιστον. Όμως, πρέπει να βγάλουμε κάποιες Κυριακές, όπως αυτή του Πάσχα στις 16 Απριλίου. Αλλά και να υπολογίσουμε ότι θα υπάρχουν διερευνητικές εντολές και στη συνέχεια νέα εκλογική αναμέτρηση.
Μήπως, λοιπόν, ο πρωθυπουργός έβαλε την άνοιξη ως την περίοδο όπου θα γίνουν εκλογές εννοώντας και τις δύο αναμετρήσεις;
Αλλά για να μην πέσουμε κι από τα σύννεφα, υπάρχει πάντα ο εκλογικός αιφνιδιασμός, όποτε πιστεύει ότι συμφέρει την κυβέρνηση.
Η σαλάτα, η φέτα, το φιλέτο και η Οριακή Τιμή Συστήματος φυσικού αερίου….
Τι σχέση μπορεί να έχουν ένα εστιατόριο με ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου;
Και τι σχέση μπορεί έχουν το γεύμα που περιλαμβάνει μία σαλάτα, μία φέτα και ένα ακριβό φιλέτο με τη μονάδα φυσικού αερίου και την Οριακή Τιμή Συστήματος;
Κι όμως ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, βρήκαν τρόπο να τα συσχετίσουν μεταξύ τους.
Πως; Ο Κώστας Σκρέκας βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και εκπροσώπους επαγγελματικών ομάδων. Ο υπουργός τους ενημέρωσε για την ενεργειακή κρίση και απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων της αγοράς.
Έτσι προσπάθησε να εξηγήσει γιατί η τιμή του ρεύματος είναι υψηλή. Όπως είπε η χονδρεμπορική τιμή καθορίζεται από την τελευταία ακριβή μονάδα φυσικού αερίου που μπαίνει στο σύστημα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, που προέρχεται από το χώρο της εστίασης, το έκανε πιο λιανά… για τους παριστάμενους προκειμένου να αντιληφθούν τη στρέβλωση: «Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και να παραγγέλνεις μία χωριάτικη σαλάτα, μία φέτα κι ένα Rib eye και να τα πληρώνεις όλα στην τιμή του Rib eye…»
Λίγο αργότερα ο υπουργός παρατήρησε: «Το παράδειγμα που φέρατε πρόεδρε είναι ακριβές. Πληρώνεις χωριάτικη 5 ευρώ, τη φέτα 6 ευρώ και το φιλέτο 20 ευρώ. Και ο τελικός λογαριασμός είναι 60 ευρώ αντί για 31 ευρώ. Εμείς βάλαμε λοιπόν πλαφόν τις τιμές της χωριάτικης, της φέτας και του φιλέτου και τη διαφορά από την τιμή των 60 ευρώ την επιστρέφουμε στους καταναλωτές… Αυτό το παράδειγμα θα το χρησιμοποιώ και στις εκπομπές της τηλεόρασης…», κατέληξε χαριτολογώντας ο Κώστας Σκρέκας…
Στα κάγκελα ο Ανδρουλάκης
Έξαλλος, μαθαίνουμε, ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Όχι ότι χρειάζεται και πολύ για να γίνει έξαλλος οποιοσδήποτε ακούει τον επικεφαλής της Συμμαχίας να αναλύει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Όμως, φαίνεται ότι ο Στόλτενμπεργκ το ‘χει παρακάνει με τις φιλοτουρκικές θέσεις του ή στην καλύτερη περίπτωση με τη λογική των ίσων αποστάσεων, την ίδια στιγμή που μια χώρα εντός του ΝΑΤΟ απειλεί μια άλλη χώρα που είναι και αυτή μέλος.
Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν χαρίστηκε στον Στόλτενμπεργκ, τον οποίο χαρακτήρισε «Πόντιο Πιλάτο», όμως, μαθαίνουμε ότι είπε βαρύτερες κουβέντες για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα. Έξαλλος ήταν και με την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να σταματήσει αυτή η μονομερής αντιμετώπιση της Ελλάδας από την ηγεσία του ΝΑΤΟ.
Η… κοινωνική ευαισθησία και οι εκλογές
Η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές και η κυβέρνηση επιστρατεύει το σύνολο των «όπλων» της για την επερχόμενη εκλογική μάχη. Βασικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή το υπουργείο Εργασίας. Αρκεί κανείς να δει τα μέτρα που ανακοινώνει το τελευταίο διάστημα του συγκεκριμένο υπουργείο για να καταλάβει.
- Αύξηση (πέραν των 80.000) του αριθμού των ανέργων που θα ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης με επίδομα για τον καταρτιζόμενο έως και 1.000 ευρώ.
- Παραγραφή οφειλών προς τον ΕΦΚΑ που ξεπερνούν την δεκαετία.
- Στεγαστικά προγράμματα. Επίσπευση έκδοσης των συντάξεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση εκτάκτων εισφορών. Βελτίωση των κανόνων παροχής συντάξεων αναπηρίας., και πολλά άλλα.
Και όπως δηλώνει ο υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης σε κάθε ευκαιρία: «δεν χαρίζουμε την κοινωνική πολιτική και ευαισθησία σε κανέναν…»
- Διαβάστε επίσης: Χατζηδάκης: Τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη
Αναζητούνται ακίνητα για στέγαση ειδικών ομάδων του πληθυσμού
Διαβάζουμε στο Real Estate Daily Secret: Στη μίσθωση τουλάχιστον δέκα κατοικιών επιδιώκει να προχωρήσει το κοινωνικό ΕΚΑΒ, για να στεγάσει ειδικές ομάδες πληθυσμού.
Πρόκειται για ακίνητα:
- Με εμβαδό γύρω στα 100 τετραγωνικά μέτρα
- Ενοίκιο έως 700 ευρώ και
- Τοποθεσία στο σύνολο της Αττικής, χωρίς προτίμηση σε συγκεκριμένες περιοχές
Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ είναι μια ανεξάρτητη κοινωνική οργάνωση με στόχο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. «Στόχος του είναι να προσεγγίσει και να βοηθήσει ανθρώπους και ομάδες που έχουν χάσει τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν οι ίδιοι τις βασικές τους ανάγκες (στέγαση, σίτιση, υγειονομική φροντίδα κλπ.), με αποτέλεσμα πολλές φορές να αδυνατούν ακόμα και να ζητήσουν βοήθεια, ευρισκόμενοι σε βαθιά απόγνωση.»
Και αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν να μένουν εκατοντάδες ακίνητα κλειστά και να ρημάζουν ενώ θα μπορούσαν να στεγάσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη;
Είναι δυνατόν εκατοντάδες ακίνητα του δημοσίου να καταρρέουν επί χρόνια και να μην υπάρχει μια πολιτική ανακατασκευής τους ώστε να δοθούν σε συνανθρώπους μας, σε ΜΚΟ, σε οργανώσεις που φιλοξενούν άστεγους, παιδιά, τοξικοεξαρτημένους;
Γιατί το επίπεδο του πολιτισμού μιας χώρας σε κάτι τέτοια φαίνεται.
Κόβεται η μόδα; Δεν κόβεται
Από πού θα κόψει ο Έλληνας για να πληρώσει για να ζεσταθεί το χειμώνα; Οι απόψεις διίστανται, πολλοί εκτιμούν ότι θα περιορίσει αγορές δευτερεύουσας σημασίας. Ίσως λιγότερα παπούτσια, ρούχα, είδη προσωπικής φροντίδας;
Κι όμως, έρχεται μια έρευνα που ανατρέπει κάπως αυτά που σκεπτόμαστε. Το Glami, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα αναζήτησης μόδας παρουσίασε μια έρευνα η οποία έχει το εξής κεντρικό εύρημα.
Μόνο το 27% των ερωτηθέντων Ελλήνων καταναλωτών σχεδιάζει να περιορίσει τα έξοδα που αφορούν σε αγορές μόδας. Το μεγαλύτερο ποσοστό, και συγκεκριμένα το 51%, υπολογίζει να ψάξει για προσφορές, αλλά δεν σκοπεύει να σταματήσει να ξοδεύει σε σημαντικό βαθμό.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που παρά την οικονομική κρίση και τη γενικευμένη αίσθηση αβεβαιότητας, οι Έλληνες απάντησαν πως δεν σκοπεύουν να μειώσουν τα έξοδά τους; Το 28% των συμμετεχόντων ανέφερε τη θετική ψυχολογική επίδραση της διαδικασίας του shopping ως τον σημαντικότερο παράγοντα. Αναφορικά με το ζήτημα των εκπτώσεων και των πολύ συχνών – πλέον – εποχιακών προσφορών, το 24% δηλώνει ότι επιθυμεί να επωφεληθεί από αυτές ενώ ένα 21% υποστηρίζει ότι πάντα αγόραζε τα απολύτως απαραίτητα και έτσι δεν είναι εφικτό να περιορίσει κι άλλο τις αγορές του.
Μια… μικρή λεπτομέρεια. Από τους 4.216 χρήστες που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, 8 στους 10 ήταν γυναίκες που προφανώς είναι περισσότερο συνδεδεμένες με τη μόδα.
Με ζεστά ρούχα και πιτζάμες
Στην ίδια έρευνα, όμως, έγινε και η εξής ερώτημα: «Πώς θα ζεσταθούμε το χειμώνα;»
Όταν ερωτήθηκαν εάν σκέφτονται να προχωρήσουν σε μείωση χρήσης θέρμανσης στην κατοικία τους και να ντύνονται με πιο ζεστά ρούχα, το 43% των Ελλήνων απάντησε πως σχεδιάζει να μειώσει τη χρήση θέρμανσης και να επιστρατεύσει περισσότερα και πιο ζεστά ρούχα. Ακολουθεί ένα 26% που αναμένει την οριστικοποίηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για να κρίνει πώς θα πράξει ενώ ένα 15% των ερωτηθέντων απάντησε πως έκανε ήδη πιο συντηρητική χρήση ενέργειας και άρα δεν γίνεται να τη μειώσει κι άλλο. Το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πρόκειται να φορά ζεστές πιτζάμες κατά τη διάρκεια του ύπνου για να αντιμετωπίσει το κρύο όταν βρίσκεται στο σπίτι του.
Έρχεται η… Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη
Γίνεται η Θεσσαλονίκη Silicon Valley; Θα μπορούσε αν και καθ’ υπερβολήν. Όμως, το γεγονός ότι έρχονται έξι πολύ σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας για να συμμετάσχουν στο 9ο TechnologyForum, είναι από μόνο του σπουδαίο γεγονός.
Ποιοι θα είναι οι… γκουρού της τεχνολογίας; Θα μιλήσουν: Ο Chief Digital Officer της Toyota Motor Corporation και CEO της Woven Planet Holdings, Τζέιμς Κάφνερ(JamesKuffner). Ο Νικολά Περονί, συμπεριφορικός επιστήμονας και ερευνητής της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ο Λάρι Κάτλερ (Larry Cutler), συνιδρυτής της εταιρείας VR animation, «ΒaobabStudios», που έχει μέχρι στιγμής κερδίσει εννέα βραβεία «Emmy».
Ο Αμερικανός επενδυτής και educator Στιβ Σιεσίνσκι (Steve Ciesinski), ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της «KalelePartners», διεθνούς εταιρείας επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Για την «ευφυία πραγματικού χρόνου» και τη διαχείριση μεγάλων συνόλων δεδομένων, θα μιλήσει -επίσης με φυσική παρουσία- η βραβευμένη επιστήμονας πληροφορικής, Αναστασία Αϊλαμάκη, η οποία έχει διδάξει πληροφορική επί οκταετία στο περίφημο «CarnegieMellonUniversity» στις ΗΠΑ και σήμερα είναι καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Λωζάνης (EPFL).
Πολύτιμες πληροφορίες και «τρικ» για την επένδυση κεφαλαίων και τη χρηματοδότηση θα μοιραστεί με τους/τις παρευρισκόμενους/ες ο Μανίς Κοτάρι (Manish Kothari), ιδρυτικός εταίρος -μαζί με τον πρώην CEO της Google, Eric Schmidt- της «First SparkVentures.
Για διασυνδεμένα συστήματα θα μιλήσει η ανεξάρτητη επενδύτρια Τζιλ Φορντ (Jill Ford), που υπήρξε πρώτη πρόσληψη -και επικεφαλής- της «Toyota Ventures», αλλά και επικεφαλής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της πόλης του Ντιτρόιτ μετά τη χρεοκοπία της.
Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται ακόμα ο serialtechentrepreneurΣωτήρης Μπαντάς, ιδρυτής και CEO της CentaurAnalytics Inc., ο οποίος ήταν προηγουμένως συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της Helic, η οποία εξαγοράστηκε από την Ansys).
Για 4-5 χρόνια εξυπηρετείται το χρέος
Δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά ομολόγων καθώς τα επιτόκια έχουν πλέον αρχίσει να θυμίζουν…. Μνημονιακές περιόδους. Για παράδειγμα το ελληνικό 10ετές είναι κοντά στο 5%, καθιστώντας πανάκριβη μια έξοδο στις αγορές. Όμως, οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι τόσο στο οικονομικό επιτελείο όσο και στον ΟΔΔΗΧ, παρακολουθούν μεν τις εξελίξεις αλλά δεν είναι σε κατάσταση συναγερμού.
Όπως μας λένε, μάλιστα, αυτό που ανησυχεί περισσότερο σε ό,τι αφορά τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής της χώρας, είναι αυτή η συνεχής μεταβλητότητα των επιτοκίων.
«Δεν υπάρχει, ωστόσο, ανάγκη να βγούμε στις αγορές, χωρίς να αποκλείεται κάποια κίνηση μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά ένα είναι σίγουρο: Ότι για τα επόμενα 4-5 χρόνια το ελληνικό χρέος εξυπηρετείται χωρίς κανένα πρόβλημα».
Για να δούμε. Θα ισορροπήσει η αγορά ομολόγων ή θα ζήσουμε κι άλλα δράματα;
Ο πληθωρισμός μας τσακίζει από παντού
Επιμένουν οι αναλυτές της Eurobank στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τον υψηλό πληθωρισμό. Στην εβδομαδιαία επισκόπησή τους, αφού αναφέρονται στην υπέρβαση κατά 5,6 δις των εσόδων στο 8μηνο και στο γεγονός ότι το έλλειμμα ανήλθε σε 4,105 δις. έναντι στόχου 9,992 δις, τονίζουν ότι οι προκλήσεις παραμένουν:
Ο υψηλός πληθωρισμός (τελευταία παρατήρηση στο 11,2% YoY τον Αύγουστο 2022 από 1,2% YoY τον Αύγουστο 2021) ναι μεν ωθεί προς τα κάτω τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ, εντούτοις αυτό αφορά τη βραχυχρόνια περίοδο. Στην περίπτωση που ο υψηλός πληθωρισμός γίνει επίμονος (μεσοπρόθεσμη περίοδος), ενεργοποιούνται δυνάμεις που, ceteris paribus, επιβραδύνουν ή αντιστρέφουν την πτώση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ. Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός οδηγεί:
- 1ον σε μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και σε αύξηση της αβεβαιότητας με αρνητικές επιδράσεις στην ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις. Ως εκ τούτου, ο πραγματικός ρυθμός μεγέθυνσης μειώνεται μεσοπρόθεσμα, το ίδιο και ο ονομαστικός.
- 2ον σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και σε άνοδο των επιτοκίων. Το προφίλ του ελληνικού δημοσίου χρέους αποτελεί ασπίδα προστασίας (μεγάλη διάρκεια, με το μεγαλύτερο τμήμα με σταθερό επιτόκιο και προς το επίσημο τομέα), ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τον ιδιωτικό τομέα. Η αύξηση του κόστους δανεισμού επιβαρύνει τον εισοδηματικό περιορισμό των νοικοκυριών και τους ισολογισμούς των επιχειρήσεων με επιπτώσεις στη ζήτηση και τα δημόσια έσοδα.
- 3ον σε περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα στήριξης που δύνανται να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως ο υψηλός πληθωρισμός μας τσακίζει απ’ όλες τις πλευρές. Και γιατί μειώνεται το πραγματικό εισόδημα, και γιατί καθίσταται υψηλό το κόστος χρήματος και γιατί η κυβέρνηση παίρνει αναγκαστικά μέτρα στήριξης που… θα τα βρούμε μπροστά μας.
Έλεγχοι στα… κούτσουρα
Πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα και ανάψουν τα τζάκια ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς ζήτησε από τις Δασικές Υπηρεσίες να εντείνουν τους ελέγχους στην αγορά των καυσόξυλων για την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί φέτος από την ενεργειακή κρίση και τις μεγάλες ανατιμήσεις που παρατηρούνται διεθνώς σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, οι πολίτες αναζητούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με αγορά και χρήση καυσόξυλων. Η αύξηση της ζήτησης καυσόξυλων είναι πιθανόν να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τεχνητές ελλείψεις στοχεύοντας στην υπέρογκη αύξηση των τιμών.
Μήνυμα με λουκέτο
Μήνυμα στην αγορά υγρών καυσίμων στέλνει η ΑΑΔΕ με το λουκέτο που έβαλε χθες σε βενζινάδικο στον Βύρωνα, το οποίο βρέθηκε να έχει παρέμβει στο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών – εκροών, μέσω του οποίου καταγράφεται όλη η διακίνηση καυσίμων. Οι υπεύθυνοι του πρατηρίου έδιναν αποδείξεις εσόδου, που αφορούσαν άλλο είδος, ποσότητα και αξία καυσίμου, από αυτά που διαβιβάζονταν μέσω του συστήματος εισροών – εκροών και του ΦΗΜ στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ. Το πρατήριο σφραγίστηκε και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ο εξοπλισμός του, και θα παραμείνει κλειστό μέχρι αποκαταστάσεως του συστήματος εισροών – εκροών με δαπάνες του εγκαταστάτη. Επίσης, οι φορολογικές κυρώσεις που θα επιβληθούν ανέρχονται στο 15% του ετήσιου τζίρου του πρατηρίου και υπολογίζονται περί τα 350.000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο φτάνει τα 150.000 ευρώ.
Latest News
Έδειξε χαρακτήρα το ΧΑ, οι επισκέψεις του Άδωνη, η σιγή Βορίδη, η Λαζαράκου στο Παρίσι, ο «κακός» δείκτης, τα σύννεφα για CVC, νέα μάχη Κούβελου – Καπράλου
Δεν θέλει…
Γεννά(ρης) κέρδη το ΧΑ, περιμένουν σήμα οι εισηγμένες, ο «κόσμος» της Γκίλφοϊλ, κλείνει το μάτι στον Μασκ η Ράπτη, «σπάει» η Θεσσαλία, το λάθος με τα Airbnb, τα στεφάνια του Σημίτη
Βέλτιστο σενάριο
Βλέπει υψηλότερα το χρηματιστήριο, εν αναμονή του ν/σ για την κεφαλαιαγορά, έδωσε στο πιάτο τη σύσταση η Goldman Sachs, το κακό timing των ασφαλιστικών, φουντώνει η κόντρα για τα σκουπίδια
Ημέρα διανομής
Παίρνει ύψος το χρηματιστήριο, ο γιος του Τραμπ (;) στην Ελλάδα, σπάνε συμβόλαια υγείας, σιγή ιχθύος από κλινικάρχες, ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για τις golden visa;
Μπετόν αρμέ το χρηματιστήριο
Το January effect στο ΧΑ, στο βάθος η JP Morgan, τα σχέδια της AKTOR, ο «πυροσβέστης» Λιβάνιος, τα «παιχνίδια» με το Υπερταμείο, ο ελληνικός ΝΟΚ στην… Ευρώπη
Σύννεφα
Σηκώνει μανίκια η ΑΑΔΕ, οι «αόρατες» καθαρίστριες των Airbnb, αλήθειες από τον Μυτιληναίο, «ζεσταίνονται» οι λογαριασμοί ρεύματος, η επένδυση της CMBlu Energy, η «ενέδρα» Ανδρουλάκη
Θετικά τα μηνύματα
Η «είδηση» της χρονιάς, κληρώνει για Ηλέκτωρ, η «χυλόπιτα» στην Goldman, οι ελπίδες για το January effect στο ΧΑ, η «βόμβα» των ασφαλίστρων
Η είδηση της χρονιάς
Τα «βρήκαν» οι Αθηναίοι την Πρωτοχρονιά, μάγεψε η Ρομπόλη, τα «τραπέζια» του Καρέλια, καμπανάκι Βέττα, ενεργειακός «χειμώνας» στην Ευρώπη, η ανακούφιση Ρόκα, το ρεκόρ του ΤΑΙΠΕΔ
Έλαμπε η Αθήνα
Συναγερμός στις διαφημιστικές, το τεστ της Κρουαζιέρας, οργανώνονται οι αγρότες, οι part time δουλειές, τα ξεκαθαρίσματα στις κλινικές, τα business plan (;) του Ελλάκτωρ και της Allwyn
Ψηφιακή ασφάλεια
Ο Δεληβοριάς και η ΕΡΤ, το στοίχημα του Χατζηδάκη, προσοχή με τα κρυπτονομίσματα, οι Άγγλοι για την Metlen, το σπριντ της Hellenic Hydrogen, τα καρφιά για ΔΕΣΦΑ
Οι εκδηλώσεις