![ΕΑΕΕ: Αποζημιώσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ από τις δασικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Αττική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/mati-pyrkagia-768x512-1.jpg)
Τα 6 εκατ. ευρώ προσεγγίζουν οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για τις δασικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2022 στην Αττική, όπως προκύπτει από την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της που πραγματοποίησε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ).
Συνολικά δηλώθηκαν 265 ζημιές με αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά 5,99 εκατ. ευρώ. Από αυτές, 247 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων €5,9 εκατ.) και 18 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση αποζημιώσεων €83.000).
Όσον αφορά στο πλήθος των ζιμιών και το είδος του ασφαλισμένου κινδύνου, καταγράφηκαν 235 κατοικίες, 7 εμπορικές επιχειρήσεις και 5 βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Όσον αγορά στην περιοχή με τις περισσότερες ζημίες, τα «πρωτεία» έχει η περιοχή Πικέρμι-Ραφήνα-Ντράφι με 165 ζημιές, και ακολουθεί η Παλλήνη και 67.
Διαβάστε επίσης: Πόσα στρέμματα κάηκαν φέτος
Δείτε αναλυτικά την έρευνα της ΕΑΕΕ
Με αφορμή την έρευνα, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ σχολίασε: «Το καλοκαίρι του 2022 η χώρα βίωσε για ακόμα μια φορά καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Την περίοδο 19 – 20 Ιουλίου, δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρίες ζημιές από τις δασικές πυρκαγιές συνολικού ύψους € 6 εκατ. που αφορούσαν κατοικίες, εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις των οποίων η ασφαλισμένη αξία υπολογίζεται σε €243 εκατ. Η μέση ζημιά ανά κατοικία εκτιμάται σε € 22 χιλιάδες.
Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος της συστηματικής καταγραφής των φυσικών καταστροφών που πλήττουν τη χώρα μας και των σχετικών ζημιών που δηλώνονται στην ασφαλιστική αγορά, η οποία γίνεται με σκοπό την ενημέρωση για της επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και την συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης. Πρόκειται για το 45ο συμβάν φυσικής καταστροφής ιδιαίτερης σφοδρότητας που έχουμε καταγράψει από το 1993 έως σήμερα. Για τα 45 αυτά περιστατικά έχουν δηλωθεί συνολικά 41 χιλιάδες ζημιές με την εκτίμηση των αποζημιώσεων να ξεπερνά τα €523 εκατ.».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/theodorikakos-papadimas-600x410.jpg)
Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή δύο κτιρίων του ΙΙΒΕΑΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ
![Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση του κόστους των υπερωριών προαναγγέλλει η κυβέρνηση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/kerame-600x400.jpg)
Έρχονται μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τις υπερωρίες – Το σχέδιο
Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε για τις ασφαλιστικές εισφορές τη μείωση τους μετά την άνοδο των δηλωμένων υπερωριών
![Εθνική Τράπεζα: Σε πείσμα των καιρών, οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 - Τι δείχνει ανάλυση της ΕΤΕ [γραφήματα]
Με τις ελληνικές εξαγωγές να ψάχνουν ακόμα τα σταθερά πατήματα τους, καταλυτική κρίνεται η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χατζηδάκης: Το πακέτο – μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/hatzidakis-600x398.jpeg)
Χατζηδάκης: Νέο πακέτο - μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα
![Ακίνητα: Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_anakainizo1-600x352.png)
Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ - Οι προϋποθέσεις
Ανοίγει στις 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» - Οι τέσσερις αλλαγές που δίνουν μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους
![Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_greek_economy55-768x450-2-1-600x352.png)
Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»
Οι δαπάνες των νοικοκυριών υστερούν σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε να δούμε, επισημαίνει η Wood