
Αίτημα για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ υποβάλλει επισήμως η Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Μόσχα, αλλά όχι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η ανακοίνωση Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο που αναρτήθηκε λίγη ώρα μετά την φιέστα που πραγματοποίησε ο Πούτιν στη Μόσχα για να ανακηρύξει τέσσερις εν μέρει κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές ως ρωσική γη.
«Κάνουμε το αποφασιστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχύτερη ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βίντεο στο Telegram.
Το βίντεο έδειχνε τον Ζελένσκι να ανακοινώνει την απόφαση και στη συνέχεια να υπογράφει ένα έγγραφο πλαισιωμένος από τον πρωθυπουργό του και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.
Ναι στις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι με τον Πούτιν
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε έτοιμος να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, αρκεί επικεφαλής του ρωσικού κράτους να μην είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά με έναν διαφορετικό Ρώσο πρόεδρο», δήλωσε ο Ζελένσκι.


Latest News

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων