Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου οι οποίες εκτινάχθηκαν περισσότερο από 3% ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ στη διάρκεια της οποίας το πετρελαϊκό καρτέλ αναμένεται να αποφασίσει μείωση της παραγωγής.  Πιο συγκεκριμένα, τo Brent διαμορφωνόταν μέχρι νωρίς το μεσημέρι στα 88,4 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 3,97%, ενώ το αμερικανικό αργό στα 82,72 δολάρια το βαρέλι με άνοδο της τάξης του 4,05%.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ+: Μεταπανδημικό φθινόπωρο στη Βιέννη

Από τον Ιούνιο και έπειτα οι τιμές του πετρελαίου κρατούν πτωτική τροχιά, καθώς τα lockdown στην Κίνα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πλήττουν τη ζήτηση, δεδομένου ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η αύξηση των επιτοκίων και η άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ επιδρούν επιβαρυντικά στις αγορές.

Για να στηρίξει τις τιμές, ο ΟΠΕΚ+ προσανατολίζεται σε μείωση της παραγωγής κατά 500.000 έως 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, κάτι το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη συνεδρίασης της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί τον προηγούμενο μήνα η απόφαση για περικοπή της παραγωγής κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, ποσότητα η οποία θεωρείται σταγόνα στον ωκεανό, εάν ληφθεί υπόψη ότι η συνολική ημερήσια παραγωγή των χωρών μελών του ΟΠΕΚ+ υπολογίζεται σε 11,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές