
Την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων προκειμένου να συμβάλουν στη φύλαξη μεγάλων μονάδων επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ξηρά, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας στο πλαίσιο ευρύτερων προσπαθειών ενίσχυσης της ασφάλειας.
Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση διαδραμάτισε το γεγονός των δολιοφθορών που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.
Διαβάστε επίσης – Βρετανία: Προς απόκτηση 2 πλοίων για την προστασία των υποθαλάσσιων υποδομών της
Στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην Βαλτική σημειώθηκαν εκρήξεις στις 26 Σεπτεμβρίου που προκάλεσαν διαρροή φυσικού αερίου ανοιχτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας. Σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις στην περιοχή και η αστυνομία αρκετών χωρών ξεκίνησε έρευνα.
Διαβάστε επίσης: Nord Stream: «Τεχνικώς εφικτή» η αποκατάσταση των αγωγών φυσικού αερίου
Περιπολίες στα κοιτάσματα πετρελαίου
Η Νορβηγία, η μεγαλύτερη προμηθεύτρια φυσικού αερίου της Ευρώπης και σημαντική εξαγωγός πετρελαίου, ανέπτυξε την περασμένη εβδομάδα το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία της για να περιπολούν υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου και ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί βοήθεια από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία σε αυτό.
Κατόπιν αιτήματος της νορβηγικής αστυνομίας, η Νορβηγική Εθνοφρουρά, μια δύναμη ταχείας κινητοποίησης, άρχισε σήμερα να αναπτύσσει στρατιώτες σε μονάδες που είναι υπεύθυνες για την επεξεργασία και την εξαγωγή πετρελαίου και αερίου.
Αν και η νορβηγική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν είναι ενήμερη για οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή στις υποδομές της πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρά ταύτα κρίνει συνετό να ενισχύσει την ασφάλεια και επιδιώκει να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων.
Ανάμεσα στις μονάδες στην ξηρά που θα λάβουν αστυνομική και στρατιωτική προστασία σήμερα βρίσκονται οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγών φυσικού αερίου των Κόλσνες και Νίχαμνα, η μονάδα αερίου και συμπύκνωσης του Κάαρστοου και το διυλιστήριο πετρελαίου του Μόνγκσταντ.
Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των στρατιωτών που αναπτύσσονται, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο
Η νέα κυβέρνηση, ο χρονικός ορίζοντας και οι μπλε φάκελοι της μιας σελίδας

Τα πρώτα μηνύματα των νέων μελών της κυβέρνησης
Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των νέων μελών στην κυβέρνηση ήταν το δίπτυχο «ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Θέλω χειροπιαστό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγές σε τρία πεδία: Οικονομία – Υποδομές, Συγκοινωνίες – Μεταναστευτική Πολιτική και Ναυτιλία

Τοπίο στην ομίχλη – Πυκνό νέφος κάλυψε την παραλία Αλίμου
Κολυμβητές και καΐκια στον Άλιμο χάθηκαν μέσα στην ομίχλη μέσα σε λίγα λεπτά – Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες ρεκόρ επιτείνουν το φαινόμενο

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί - Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης - Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Η Βρετανία καλεί σε άσκηση οικονομικής πίεσης στη Ρωσια
Λίγες ώρες πριν απο μια διαδικτυακή σύσκεψη με άλλους ηγέτες ο πρωθυπουργος της Βρετανίας ζητά να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Συνομιλία σταθμάρχη με ρυθμιστή για την ηλεκτροδότηση
Στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη καταγράφεται συζήτηση σχετικά με την ηλεκτροδότηση της γραμμής, απόφαση την οποία τελικά έλαβε ο σταθμάρχης

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής