
Σημαντικές επενδύσεις και προοπτικές ανάπτυξης για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου Κρήτης, εφόσον κερδίσει τους σχετικούς διαγωνισμούς πώλησης του 67% των μετόχων των δυο λιμανιών, υπόσχεται ο διευθύνων σύμβουλος του Ιταλικού Ομίλου Grimaldi κ. Emanuele Grimaldi.
Παράλληλα, έθεσε θέμα για τη συγχώνευση Αttica – ΑΝΕΚ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εγκριθεί για να γίνει πραγματικότητα, από τη Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Επενδύσεις στα λιμάνια Ηγουμενίτσας – Ηρακλείου
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του 25ου Euromed Convention που διοργανώνει ο Όμιλος στο Σορρέντο, απαντώντας σε ερώτηση του ot.gr εκδήλωσε την πρόθεση του να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην ανάπτυξη το λιμανιού της Ηγουμενίτσας, το 60% των εσόδων του οποίου προέρχεται από τα πλοία του Ομίλου.
Πρόσθεσε ότι και στις γραμμές Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας το μεγαλύτερο έργο το ασκεί στρατηγικός συνεργάτης του Ομίλου. Επίσης, υπογράμμισε ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, λόγω Εγνατίας μπορεί να αυξήσει το έργο του, ενώ μπορεί να εξυπηρετεί και την Αθήνα.
Μιλώντας επίσης για το Ηράκλειο είπε ότι και εκεί οι Μινωικές Γραμμές, θυγατρική του Ομίλου, ασκεί το μεγαλύτερο έργο. Είμαι ο μεγαλύτερος χρήστης και θέλω να δω τα λιμάνια να αναπτύσσονται υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα αυξήσει τα τέλη.
«Και στα δυο λιμάνια είμαι ο μεγαλύτερος χρήστης με πάνω από το 60% των εσόδων», είπε και δήλωσε ότι δεν είναι επιθετικός αλλά σε άμυνα αφού πρέπει μα προστατεύσει τα συμφέροντα του.
Συγχώνευση Attica Group – ΑΝΕΚ
Σχολιάζοντας, την επικείμενη συγχώνευση Attica Group και ΑΝΕΚ υπογράμμισε ότι πρέπει να περιμένει τι θα πει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς η συγχώνευση εμπίπτει τόσο για τις Γραμμές της Κρήτη όσο και της Αδριατικής στην antitrust νομοθεσία.
Όσον αφορά, τέλος, ενδεχόμενη εξαγορά από τον Ιταλικό Όμιλο της Attica Group, είπε ότι για να υπάρχει αγοραστής πρέπει να υπάρχει και πωλητής.


Latest News

Θα γίνουν οι ΗΠΑ ναυπηγική δύναμη;
Ενώ η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία παραμένουν κυρίαρχες δυνάμεις, η Αμερική, το Βιετνάμ και η Ινδία τοποθετούνται ως αναδυόμενοι παίκτες

Κατέρρευσαν οι παραγγελίες για bulk carriers - Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές
Η αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς αποθαρρύνει τους πλοιοκτήτες από τη σύναψη νέων συμβάσεων ναυπήγησης πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου

Κικίλιας: «Πρώτος στόχος μου να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Στυλιανίδη ανήγγειλε τέσσερις προτεραιότητες στη ναυτιλία και την ακτοπλοϊα

To LNG/C «Ασκληπιός» της Capital Ship Management, ύψωσε την ελληνική σημαία
Το LNG/C ‘ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ’, της Capital Gas Ship Management, είναι ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου μεταφορικής ικανότητας 81,451 dwt, οικολογικού τύπου

Το σχέδιο Τραμπ να αναστήσει τη ναυπηγική βιομηχανία - Πρώτα «σκοτώνουμε την Κίνα»
Πατώντας στα χνάρια του κινεζικού σχεδίου ο Τραμπ σχεδιάζει να αναστήσει την αμερικανική ναυπηγική βιομηχανία

Τα σχέδια της Κίνας για να καταστεί παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος
Έμφαση και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Βασίλης Κικίλιας: Το crash test με την ακτοπλοΐα και η «προίκα» των 1,6 δισ. ευρώ
Γεμάτο προκλήσεις το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας – Ο ανασχηματισμός 2025 τον έφερε στο υπουργείο Ναυτιλίας

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευματοκιβωτίων - Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Θέμα αποτελεί η τρέχουσα κατάσταση στον εμπορικό λιμένα του Πειραιά, που λόγω της υψηλής συμφόρησης πλοίων και εμπορευματοκιβωτίων

Προχωρεί το niologio.gov.gr - Έχουν εγγραφεί 21 ποντοπόρα πλοία
Από την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος, 21 νέα ποντοπόρα πλοία έχουν εγγραφεί στο ελληνικό νηολόγιο, εκ των οποίων τα 19 μέσω της νέας ψηφιακής διαδικασίας

«Τρικυμία» στη ναυτιλία από τα τέλη σε πλοία κινεζικής κατασκευής που σχεδιάζει ο Τραμπ
Σε αναβρασμό η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία - Ποσα πλοία ναυπηγούν οι Έλληνες στην Κίνα