
Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και το θέμα των ανανεώσιμων καυσίμων ενόψει των νέων κανονισμών από τον ΙΜΟ και την ΕΕ, εξετάστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα ναυτιλίας της Μάλτας κ. Aaron Farrugia στο περιθώριο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συνεδρίου «Malta Maritime Summit» στη Βαλέττα.
Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα που εξετάζονται εντός θεσμικών Οργάνων της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, με έμφαση στις αναληφθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και των αναγκαίων προϋποθέσεων για την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων καυσίμων, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή απεξάρτηση της ναυτιλίας από τα ορυκτά καύσιμα.
Διαβάστε επίσης: ΕΕΕ: Οι νηογνώμονες να προωθήσουν ρεαλιστικές λύσεις για την απανθρακοποίηση
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις επί των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, ιδίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία των δύο πλευρών για συνέχιση του εξαιρετικά εποικοδομητικού πλαισίου ναυτιλιακής συνεργασίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Αύριο ο κ. Πλακιωτάκης θα συμμετάσχει σε υπουργικό πάνελ στο πλαίσιο του Malta Maritime Summit.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group

Ένταξη του έργου «βελτίωση λιμενικών υποδομών στο λιμένα Γαλατά»
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση-επανακατασκευή του μικρού μόλου στο λιμένα Γαλατά

Κίνα: Ξένοι αγοραστές τροφοδοτούν τον ναυπηγικό τομέα και τη ναυτική της άνοδο
Η Κίνα διαθέτει κυρίαρχο εμπορικό ναυπηγικό τομέα και σημαντική ανάπτυξη στις ικανότητες ναυπήγησης για το πολεμικό ναυτικό της

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ηγετική παρουσία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στις Βρυξέλλες για τη Ναυτιλία «European Shipping Summit 2025»

ECSA: Καμπανάκι για την πρόταση Τραμπ για τέλη στα κινεζικής κατασκευής πλοία
Επιστολή έστειλε η ECSA που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό στόλο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή Ναυτιλία: Πόσα προσφέρει στην «πίτα» της ευρωπαϊκής οικονομίας
Ο ευρωπαϊκός ναυτιλιακός κλάδος παρείχε θέσεις εργασίας σε 219.000 εργαζομένους σύμφωνα με μελέτη της Delloitte και του Ινστιτούτου CE Delft

24ωρη απεργία στα πλοία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Η απεργία της ΠΝΟ έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Μελίνα Τραυλού: Η ΕΕ πρέπει να θωρακίσει την ηγετική θέση της ευρωπαϊκής ναυτιλίας
«Ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα δεν είναι αντίρροπες δυνάμεις, αλλά ομόρροπες» τονίζει η κα Τραυλού

«Κανονικότητα» στην Ερυθρά Θάλασσα με πτώση των ναύλων - Τι αναφέρει η Intermodal
Mε την επιστροφή των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αποστάσεις των ταξιδιών σε βασικές διαδρομές, όπως Ασία - Ευρώπη, θα συντόμευαν