Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες, οι οποίες με τη σειρά τους συνέχισαν το παγκόσμιο ράλι ανάκαμψης που άρχισε από τις δυτικές αγορές, ενώ οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 2,96% για να κλείσει στις 26.992,21 μονάδες και ο δείκτης Topix κέρδισε 3,21% στις 1.906,89 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 2,58% στις 2.211,04 μονάδες.

Άνοδος επιτοκίων στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άλμα 3,75% στις 6.699,3 μονάδες, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,60%. Πρόκειται για την έκτη διαδοχική κίνηση της κεντρικής τράπεζας στην προσπάθειά της να ελέγξει τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία.

Η…Βόρεια Κορέα

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των νοτιοκορεατικών αμυντικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο, μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Η Hanwha Aerospace αυξήθηκε κατά 3,9% και η Korea Aerospace κατά 4,64%, καθώς και οι δύο εταιρείες κατασκευάζουν όπλα και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Οι αμυντικές μετοχές της Ιαπωνίας σημείωσαν επίσης άλμα. Η Hosoya Pyro-Engineering σημείωσε άνοδο άνω του 5% και η Mitsubishi Heavy Industries ενισχύθηκε κατά 3,69%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Naver υποχώρησαν κατά 4,65%, αφού ο νοτιοκορεατικός διαδικτυακός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Poshmark για περίπου 1,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές