Για «νέο καταιγισμό ψεμάτων προς τις οργανώσεις των συνταξιούχων» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε δήλωσή του με αφορμή την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων. Ο υπουργός σε έντονο ύφος επισήμανε πως «δεν φτάνει που η κυβέρνησή του με το νόμο Κατρούγκαλου και άλλες παρεμβάσεις έκανε 17 διαφορετικές περικοπές στις συντάξεις, σήμερα με θράσος παριστάνει και τον τιμητή».
Διαβάστε επίσης – Crash test στις εξαγγελίες Μητσοτάκη – Τσίπρα
Αναφορά με την υπόσχεση του Αλ. Τσίπρα για επαναφορά της 13ης σύνταξης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Μίλησε εκ νέου για 13η σύνταξη, όταν η κυβέρνηση με τέσσερις διαφορετικές θετικές παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους (οριζόντια αύξηση μετά από 12 χρόνια, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, έκτακτο επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και νέες αυξήσεις βάσει του νόμου Βρούτση) τους στηρίζει αποδεδειγμένα, έτσι ώστε η μεγάλη πλειονότητα από 1ης.1.2023 να έχουν όφελος που θα ισοδυναμεί με μία 13η σύνταξη και κάποιοι ακόμα μεγαλύτερο».
Αντιπαράθεση για το ΤΕΚΑ
Αναφορικά με το νέο ταμείο επικουρικής κεφαλαιοποιτηικής ασφάλισης, ο κ. Χατηζηδάκης αντέτεινε τα ακόλουθα ως προς τις δηλώσεις Τσίπρα:
«Βρήκε στη φαντασία του έναν αριθμό 70 δισεκατομμύρια θεωρώντας ότι δήθεν τόσο θα είναι το κόστος σε σχέση με τους ατομικούς κουμπαράδες για τις επικουρικές συντάξεις των νέων, ενώ το πραγματικό κόστος θα είναι 120 εκατ. ευρώ το χρόνο και εφέτος δεν ήταν ούτε 40 εκατομμύρια, προκειμένου οι νέοι να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις. Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να υπάρξει αυτή η στήριξη για τους νέους ανθρώπους.
Διαστρέβλωσε εκ νέου αυτά που είχε υποστηρίξει ο Πρωθυπουργός για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, παρ’ ότι ήδη ως απάντηση έχουμε κυκλοφορήσει το βίντεο από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή στο οποίο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση για τα αναδρομικά έχει κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε το 2020 και ο κ. Τσίπρας – έκπληξη! – λέει για μια ακόμη φορά ψέματα».
Εκκρεμείς συντάξεις
Σχετικά με το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε:
«Μίλησε (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) επίσης για διόγκωση (!) τάχα του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων επιστρατεύοντας με πρωτοφανές θράσος διάφορα ψευδή στοιχεία, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε στην τελική ευθεία για την επίλυση του θέματος των εκκρεμών κύριων συντάξεων που μας κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους εν αναμονή συνταξιούχους τον Ιούλιο του 2019 ήταν 487 εκατομμύρια και σήμερα μόνο 40. Τα μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι αξεπέραστα!
Εν πάση περιπτώσει οι συνταξιούχοι δεν έχουν κοντή μνήμη. Ξέρουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τους έκανε μόνο περικοπές, με την εξαίρεση του προεκλογικού επιδόματος του 2019, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει μόνο αυξήσεις (αύξηση μέχρι και 7% για τους συνταξιούχους με ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών με το νόμο Βρούτση, μείωση της παρακράτησης από 60 σε 30% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, μείωση του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9% στο κατώτερο κλιμάκιο, έκτακτα επιδόματα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και φυσικά οι τέσσερις αυξήσεις που θα δοθούν από 1.1.2023). Όσες προσπάθειες και αν κάνει ο κ. Τσίπρας να τους εξαπατήσει, το μόνο αποτέλεσμα για τον ίδιον θα είναι να βουλιάξει ακόμη περισσότερο στο τέλμα της αναξιοπιστίας του».
Latest News
Κρατικά φέσια 3,3 δισ. πνίγουν την αγορά - Σε ποιους χρωστάει το Δημόσιο
Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις οφειλές του δημοσίου
Πόσο απέχει ο μέσος μισθός σήμερα από τα 1.500 ευρώ [γραφήματα]
Ποια είναι τα επόμενα βήματα για να αυξηθεί ο μέσος μισθός – Η σύγκριση με την Ευρώπη
ΓΣΕΕ: Άνιση η ευημερία στην Ελλάδα - Ο ρόλος πληθωρισμού, μισθών και στεγαστικής κρίσης
Η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναφέρει πως και το κόστος στέγασης στην Ελλάδα έχει δυσανάλογη επίδραση στην ευημερία των πολιτών διαφορετικής εισοδηματικής κατάστασης
Τι αλλάζει στις συντάξεις χηρείας: Τα τρία σενάρια στο τραπέζι
Αγωνία δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα που είτε θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά είτε να τους κοπεί μέρος του εισοδήματος. Τα θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας
Τεκμαρτό εισόδημα: Τι αλλάζει φέτος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Η αύξηση του κατώτατου μισθού ανέβασε στα 11.620 ευρώ το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα - Πώς θα σβήσουν οι επιβαρύνσεις
Κατώτατος μισθός: Στα 40 ή 50 ευρώ η αύξηση το 2025 - Την 1η Απριλίου οι νέες αμοιβές
Εκκινεί εντός Ιανουαρίου η διαδικασία προσδιορισμού των αυξήσεων – Ο «οδικός χάρτης» της αναπροσαρμογής των μισθών αυξήσεων μέχρι το 2027
Μέσω IRIS οι πληρωμές των εισφορών για μη μισθωτούς
Η υπηρεσία παρέχει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών μέσω IRIS με e-banking ή mobile banking
Πρόσκληση για τη συγκρότηση των Επιτροπών γνωμοδότησης για τον κατώτατο μισθό
Οι δύο Επιτροπές θα υποβάλουν τα υπομνήματά τους προκειμένου αυτά να ληφθούν υπόψη για το ύψος της αύξησης που θα πάρει ο κατώτατος μισθός για το έτος 2025
Η Ελλάδα χάνει έως 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τις κενές θέσεις εργασίας
Τα μεγαλύτερα κενά εντοπίζονται στην εκπαίδευση (11.642 θέσεις εργασίας), το εμπόριο (8.447), τη δημόσια διοίκηση και την άμυνα (6.903) και στην εστίαση και τα καταλύματα (6.345)
Αυξάνεται στα 1.850 ευρώ το μηνιαίο ποσό για επαγγελματίες αναδόχους γονείς παιδιών με αναπηρία
Τα παιδιά θα λαμβάνουν κανονικά και όλα τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα