
Η Anemoi Marine Technologies, μια εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, που σχεδιάζει και κατασκευάζει περιστρεφόμενα κυλινδρικά ιστία (Rotor Sails) στη ναυτιλιακή βιομηχανία, κατέληξε σε συμφωνία με την COSCO Shipping Heavy Industry Co (CHI), έναν από τους σημαντικότερους ναυπηγικούς οργανισμούς της Κίνας.
Οι πελάτες της CHI θα έχουν πλέον την επιλογή να εγκαταστήσουν τα Rotor Sails της Anemoi σε νεότευκτα ή σε μεταχειρισμένα πλοία, εφόσον τα μετασκευάσουν.
Μηχανικά πανιά
Τα Rotor Sails, είναι μια τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας. Τα μηχανικά πανιά αποτελούνται από ψηλούς κυλίνδρους οι οποίοι, όταν περιστρέφονται, αξιοποιούν την ισχύ του ανέμου για να παρέχουν βοηθητική πρόωση στα πλοία, η οποία μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις επιβλαβείς εκπομπές αερίων ρύπων κατά 5-30%.
Διαβάστε επίσης: Αλγόριθμος μειώνει τις εκπομπές ρύπων στη ναυτιλία κατά 15%
H συμφωνία με την Cosco είναι ένα ακόμη συναρπαστικό ορόσημο για την Anemoi και θα επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας μείωσης των εκπομπών από τη ναυτιλία, σημείωσε ο κ. Νικ Κοντόπουλος Chief Operating Officer της Anemoi. «Η CHI μοιράζεται το μακροπρόθεσμο όραμά μας για το ρόλο που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία που υποστηρίζεται από τον αέρα στην επίτευξη μειωμένων εκπομπών άνθρακα από τα πλοία», πρόσθεσε.


Latest News

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων