
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 αναμένεται να διεκδικήσουν από κοινού η Ουκρανία με την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών επιβεβαιώθηκε από τους επικεφαλής των τριών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου των χωρών στα κεντρικά γραφεία της UEFA την Τετάρτη.
«Αυτό είναι το όνειρο εκατομμυρίων Ουκρανών οπαδών. Το όνειρο ανθρώπων που επέζησαν από τη φρίκη του πολέμου ή εξακολουθούν να βρίσκονται στα κατεχόμενα, πάνω από τα οποία σίγουρα θα κυματίζει η ουκρανική σημαία σύντομα», δήλωσε ο Άντριι Πάβελκο, πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη .
Διαβάστε επίσης – Ο μαθηματικός τύπος που «αποκαλύπτει» ποιος θα σηκώσει την κούπα στο Μουντιάλ
Ο Πάβελκο είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει τη στήριξη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμρ Ζελένσκι.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το πόσοι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ουκρανία ή σε ποιες πόλεις, αλλά το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου φιλοξένησε τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 και του Champions League του 2018.
Διαβάστε επίσης – FIFA – Έναρξη συζητήσεων για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια
«Δεν πρόκειται πλέον για μια υποψηφιότητα των χωρών της Ιβηρικής, είναι μια ευρωπαϊκή προσφορά», δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, στη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Associated Press. «Μαζί αντιπροσωπεύουμε τη δύναμη της μεταμόρφωσης που έχει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία».
Η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν ανακοινώσει αρχικά την κοινή υποψηφιότητα τον Ιούνιο του 2021. Το νέο σχήμα έχει να αντιμετωπίσει τη συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου, Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και μια νοτιοαμερικανική υποψηφιότητα μεταξύ της Ουρουγουάης, της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Χιλής.
Η FIFA θα ψηφίσει το 2024.


Latest News

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης
Κεντρικό πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα σχέδια του ΝΒΑ για επέκταση στην Ευρώπη
Το NBA σχεδιάζει την δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ευρώπη εκ του μηδενός

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower