![Ουκρανία: Διεκδικεί μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/fifa.jpg)
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 αναμένεται να διεκδικήσουν από κοινού η Ουκρανία με την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών επιβεβαιώθηκε από τους επικεφαλής των τριών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου των χωρών στα κεντρικά γραφεία της UEFA την Τετάρτη.
«Αυτό είναι το όνειρο εκατομμυρίων Ουκρανών οπαδών. Το όνειρο ανθρώπων που επέζησαν από τη φρίκη του πολέμου ή εξακολουθούν να βρίσκονται στα κατεχόμενα, πάνω από τα οποία σίγουρα θα κυματίζει η ουκρανική σημαία σύντομα», δήλωσε ο Άντριι Πάβελκο, πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη .
Διαβάστε επίσης – Ο μαθηματικός τύπος που «αποκαλύπτει» ποιος θα σηκώσει την κούπα στο Μουντιάλ
Ο Πάβελκο είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει τη στήριξη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμρ Ζελένσκι.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το πόσοι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ουκρανία ή σε ποιες πόλεις, αλλά το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου φιλοξένησε τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 και του Champions League του 2018.
Διαβάστε επίσης – FIFA – Έναρξη συζητήσεων για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια
«Δεν πρόκειται πλέον για μια υποψηφιότητα των χωρών της Ιβηρικής, είναι μια ευρωπαϊκή προσφορά», δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, στη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Associated Press. «Μαζί αντιπροσωπεύουμε τη δύναμη της μεταμόρφωσης που έχει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία».
Η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν ανακοινώσει αρχικά την κοινή υποψηφιότητα τον Ιούνιο του 2021. Το νέο σχήμα έχει να αντιμετωπίσει τη συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου, Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και μια νοτιοαμερικανική υποψηφιότητα μεταξύ της Ουρουγουάης, της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Χιλής.
Η FIFA θα ψηφίσει το 2024.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Scoreplay: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επενδύει στην εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/giannis-antetokounmpo-sits-steps-600x337.jpg)
Νέο «χτύπημα» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Επενδύει σε εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο
Η τεχνολογία της ScorePlay χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 αθλητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο
![Deloitte: Οι είκοσι ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/france-football1-600x442.jpg)
Οι 20 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα - Η έκθεση της Deloitte [πίνακας]
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που καταγράφει έσοδα 1 δισ. ευρώ σε μία μόνο αγωνιστική περίοδo
![Netflix: Δίνει νέα πνοή σε κλασικές συνταγές της τηλεόρασης του ’50](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/NETFLIX_EXT-600x450.jpg)
Κάντο όπως η τηλεόραση του '50 - Τι επιλέγει το Netflix
Το Netflix επενδύσει σε ζωντανές μεταδόσεις και talk show για να ενισχύσει τα νέα διαφημιστικά εγχειρήματά της
![Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/brighton-600x339.jpg)
Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας
«Σπάει» όλα τα κοντέρ η μεταγραφή του Στέφανου Τζίμα στην Μπράιτον, καθώς μπήκε στο Top15 με τις πιο ακριβές μεταγραφές της φετινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου
![Champions League: Είναι δίκαιη η league phase;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/UEFA-1.jpg)
Είναι δίκαιη η league phase του Champions League;
Ο υπερυπολογιστής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ερεύνησε κατά πόσο είναι δίκαιο το σύστημα της league phase του Champions League
![Decathlon: Πώς ο γαλλικός κολοσσός έγινε αθόρυβα το διαμάντι στη λιανική αθλητικών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/michel-leclercq-600x379.png)
Πώς η Decathlon έγινε αθόρυβα το διαμάντι στη λιανική αθλητικών
H Decathlon δεν αποζητά την προσοχή, δεν χρηματοδοτεί μεγάλες αθλητικές ομάδες, δεν διαθέτει φανταχτερό μάρκετινγκ και δεν ψάχνεται για αναγνώριση όπως η Adidas ή η Under Armour
![Τσέλσι: Παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής στο ποδόσφαιρο γυναικών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ΡΤΗΤΡΡΤΓ-600x393.jpg)
Παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής από την Τσέλσι
Η Τσέλσι ολοκλήρωσε την απόκτηση της Ναόμι Γκίρμα από την Σαν Ντιέγκο Γουέιβς σε ποσό που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών