Την εκτίμηση ότι οι πιέσεις στην ρωσική οικονομία από τις κυρώσεις θα αυξηθούν εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας πως η καταναλωτική ζήτηση παραμένει αδύναμη.

Κατά την διάρκεια συνάντησης με κυβερνητικούς αξιωματούχους, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «γενικά η κατάσταση εδώ παραμένει σταθερή», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «την ίδια στιγμή έχει σημασία να καταλάβουμε ότι οι πιέσεις των κυρώσεων στην Ρωσία θα αυξηθούν».

Διαβάστε επίσης: Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Πρωτοφανείς κυρώσεις

Η Δύση έχει επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στην Μόσχα μετά την απόφασή της στις 24 Φεβρουαρίου να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει τώρα συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,9% το 2022, ενώ οι δυτικοί ηγέτες ελπίζουν ότι ο αντίκτυπος των κυρώσεων θα είναι μακροχρόνιος και θα συγκρατήσει τη ρωσική οικονομία για χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ισπανία: Επενδυτές και Airbnb πυροδοτούν τη στεγαστική κρίση – Τι μέτρα παίρνει η Βαρκελώνη
Διεθνή |

Η Ισπανία «καθρέφτης» της στεγαστικής κρίσης στην Ευρώπη [γράφημα]

Εκτοξεύθηκαν μέσα σε δέκα χρόνια οι τιμές πώλησης των κατοικιών και των ενοικίων στην Ισπανία – Ο ρόλος των επενδυτών, η έλλειψη αποθέματος και το «μπλόκο» της Βαρκελώνης στις άδειες Airbnb