Με ένα ομόφωνο και εμπεριστατωμένο βούλευμα οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπουν την Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα το ίδιο της το παιδί και συγκεκριμένα την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα.
Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της κατηγορούμενης, της Μαλένας και της Ίριδας, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αποτιμώντας τα στοιχεία που συνέλεξε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, με ταχύτατους ρυθμούς δεδομένων και των αποδεικτικών δυσκολιών της υπόθεσης, έδειξαν το δρόμο προς το εδώλιο για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία εξακολουθεί να αρνείται ότι αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της.
Συγκεκριμένα οι δικαστές του Συμβουλίου, υπό τον πρόεδρο πρωτοδικών Γεώργιο Κασίμη και μέλη τους πρωτοδίκες Χαράλαμπο Γεωργακόπουλος και Θεοδώρα Τραϊανίδου περιγράφουν βήμα βήμα το χρονικό της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, φωτίζοντας τόσο τον τρόπο δράσης της κατηγορούμενης, όσο και το κίνητρο που την ώθησε σε αυτή.
Όπως και ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης που είχε διατυπώσει τη σχετική πρόταση έκριναν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ωστόσο, οι δικαστικοί λειτουργοί διαφοροποιούνται ως προς τον τρόπο τέλεσης του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της μικρής Τζωρτζίνας . Αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, καταλήγουν στο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τον Απρίλιο του 2021 προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί όχι με ασφυκτικό θάνατο αλλά με την χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.
Το εγκληματικό της σχέδιο η κατηγορούμενη φέρεται ότι κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει τον Ιανουάριο του 2022, όταν το παιδί της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ».
Οι δικαστές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως ο αποκλεισμός της μύτη και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιηθείσα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο .
Για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης στην πρότασή του, περί χορήγησης της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου 2022 μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το 9χρονο κορίτσι, σε χρόνο που μόνο η μητέρα του ήταν στο δωμάτιο . Φως και στο κίνητρο της εγκληματικής πράξης ρίχνουν οι δικαστές στο βούλευμά τους αναφέροντας ότι η εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της και πατέρα των τριών παιδιών της , Μάνο Δασκαλάκη . Επισημαίνουν δε, ότι όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, και αποδίδουν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.
«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Υπό αυτά τα δεδομένα οι δικαστές κρίνουν πως πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για ακόμη 6 μήνες καθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.
Μετά την έκδοση του βουλεύματος αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον προσδιορισμό της δίκης , η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα, εκτός αν ασκηθεί εκ μέρους της κατηγορούμενης ένδικο μέσο , όπως έχει δικαίωμα.
Παράλληλα, η ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου συνεχίζει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία στο τέλος της διαδικασίας θα κληθεί να απολογηθεί και όπως έχει αναφέρει σχε σχετικά δελτία Τύπου ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας θα δώσει τη δική της μάχη με όλα τα νομικά όπλα για να αποδείξει ότι δεν έχει σκοτώσει τα δύο της παιδιά.
Σε κάθε περίπτωση η ώρα της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πλέον φτάσει. Και μόνο οι φυσικοί της δικαστές είναι εκείνοι που έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσουν για την ενοχή ή μη της γυναίκας αυτής που με τις αποδιδόμενες πράξεις βρίσκεται εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας έχοντας κατά κυριολεξία συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Latest News
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κυνηγά ο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενημερώνεται καθημερινά για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Ντόχα
Σουηδία: Στόχος «υβριδικών επιθέσεων», ζημιές σε υποθαλάσσια καλώδια
Πολλά υποθαλάσσια καλώδια, τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, υπέστησαν βλάβη τους τελευταίους μήνες στη Σουηδία
Τα «παζάρια» του Τραμπ για τη Γροιλανδία και τέσσερα σενάρια για την επόμενη ημέρα
Η Γροιλανδία, το μεγαλύτερο νησί της ηπειρωτικής Ευρώπης, εδώ και κάποιες ημέρες έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ
Περικυκλώνει το Ποκρόφσκ η Μόσχα – Έτοιμοι για πολιορκία οι Ουκρανοί
Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα χωριά Γιαντάρνε, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, και Καλίνοβε, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία
Συνεχίζονται οι προσπάθειες προσέγγισης Τουρκίας και Κούρδων
Μηνύμα ενότητας στέλνει στην Τουρκία από τις φυλακές όπου κρατείται ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP
Στην τελική ευθεία για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Ποιες θα είναι οι τελευταίες κινήσεις των πολιτικών αρχηγών πριν τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Η φρεγάτα Ύδρα επέστρεψε στην Ερυθρά Θάλασσα
Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και εντάσσεται στη δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες»
Αυξάνεται στα 1.850 ευρώ το μηνιαίο ποσό για επαγγελματίες αναδόχους γονείς παιδιών με αναπηρία
Τα παιδιά θα λαμβάνουν κανονικά και όλα τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα
Ελλάδα και Κύπρος στην κινούμενη άμμο της Μέσης Ανατολής
Ενώ η Τουρκία διευρύνει την περιφερειακή της επιρροή, η διπλωματική κινητικότητα Αθήνας και Λευκωσίας καλείται να καλύψει τα κενά. Η Τριμερής του Καΐρου ήταν μόνο η αρχή. Στο Ριάντ ο Μητσοτάκης την Δευτέρα.
Καιρός: Ποια έκτακτα μέτρα εισηγείται η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Αναλυτικά τα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου που συνεδρίασε για την κακοκαιρία – Πού θα κλείσουν σχολεία – Σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες