«Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν ήδη ενταχθεί 372 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 13,5 δισ. ευρώ που εμπίπτουν στους 4 βασικούς πυλώνες του Σχεδίου», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα με σχέδιο βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης», υπογραμμίζει.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έλαβε το δεύτερο αίτημα πληρωμής από την Ελλάδα για 3,56 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU).

Το ποσό των 3,53 δισ. ευρώ αφορά προχρηματοδότηση, εκ των οποίων τα 1,72 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις και 1,85 δισεκατομμύρια ευρώ, δάνεια. Το συνολικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί με 17,43 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,73 δισ. ευρώ σε δάνεια.

Η Επιτροπή έχει πλέον δύο μήνες για να αξιολογήσει το αίτημα. Στη συνέχεια, θα στείλει την προκαταρκτική της αξιολόγηση για την εκπλήρωση από την Ελλάδα των ορόσημων και των στόχων που απαιτούνται για αυτήν την πληρωμή στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή του Συμβουλίου.

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν ενταχθεί, προς το παρόν, 372 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 13,5 δισ. ευρώ, με αποφάσεις που έχει υπογράψει ο κ. Σκυλακάκης.

Τα έργα εμπίπτουν στους τέσσερις βασικούς πυλώνες του Σχεδίου, δηλαδή στην «Πράσινη μετάβαση», στην «Ψηφιακή μετάβαση», σε «Απασχόληση – Δεξιότητες – Κοινωνική Συνοχή» και σε «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Ελεγκτικό Συνέδριο: «Καμπανάκι» για Ταμείο Ανάκαμψης – «Βλέπει» καθυστερήσεις και κίνδυνο απώλειας κονδυλίων
Ταμείο Ανάκαμψης |

«Καμπανάκι» Ελεγκτικού Συνεδρίου για Ταμείο Ανάκαμψης - «Βλέπει» καθυστερήσεις και κίνδυνο απώλειας κονδυλίων

Στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται πως ο έλεγχος που υλοποιήθηκε «εστιάζει στον κίνδυνο των καθυστερήσεων κατά την υλοποίηση των έργων