
Η Google παρουσίασε τη νέα της σειρά έξυπνων κινητών τηλεφώνων Pixel μαζί με το πρώτο της smartwatch, το οποίο ενσωματώνει χαρακτηριστικά της θυγατρικής Fitbit.
Μία πρώτη γεύση για τις νέες συσκευές είχε δοθεί τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Google για τους developers. Ωστόσο, η επίσημη παρουσίαση έγινε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.
Το Pixel Watch
Το Pixel Watch είναι το πρώτο «έξυπνο ρολόι» που λανσάρει η εταιρεία και διαθέτει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά παρακολούθησης δεικτών υγείας προερχόμενα από την θυγατρική Fitbit, την οποία η Google είχε αποκτήσει έναντι του ποσού των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Διαβάστε ακόμα: «Εξυπνα» γυαλιά της Google μεταφράζουν υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο
Μέσω των εφαρμογών της Fitbit ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την καθημερινή του άσκηση, την ποιότητα του ύπνου του, τα βήματα που έχει κάνει και άλλες ανάλογες λειτουργίες. Επιπλέον, εάν κάποιος είναι ήδη χρήστης των εφαρμογών μπορεί να προχωρήσει σε συγχρονισμό τους με το νέο τηλέφωνο και το smartwatch.
Επιπλέον, το Pixel Watch συνοδεύεται από εξάμηνη premium συνδρομή στο Fitbit. Η υπηρεσία περιλαμβάνει πρόσβαση σε περισσότερες από 200 ασκήσεις γυμναστικής, προσφέρει πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους ο ύπνος και οι καρδιακοί παλμοί αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου κλπ.

Όπως και το άμεσα ανταγωνιστικό Apple Watch, η συσκευή της Google διαθέτει βέβαια και λειτουργίες «έξυπνου ρολογιού». Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα λογισμικού Wear OS της εταιρείας η οποία επιτρέπει το «κατέβασμα» εφαρμογών από το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play Store. Παράλληλα συνδέεται χωρίς προβλήματα με άλλες εταιρικές εφαρμογές όπως τα Wallet, Gmail, Calendar και Google Home.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το Pixel Watch συνεργάζεται μόνο με συσκευές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google το Pixel Watch έχει αυτονομία 24 ωρών με μία απλή φόρτιση, περίπου έξι ώρες περισσότερο από το Watch Series 8 της Apple.
Η τιμή εκκίνησης του ρολογιού της Google θα είναι 349,99 δολάρια για την έκδοση με Bluetooth και Wi-Fi, ενώ 399,99 δολάρια θα κοστίζει η έκδοση που θα υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE.
Διαβάστε ακόμα: Τι περιλαμβάνει η mega-επένδυση της Google στην Ελλάδα
Τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro
Τα νέα Pixel 7 και Pixel 7 Pro που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι οι πρώτες που φέρουν τον νέο επεξεργαστή Tensor G2. Η φετινή έκδοση του μικροτσίπ αποτελεί και μία απόδειξη της δέσμευσης της Google να συνεχίσει την ανάπτυξη των δικών της μοντέλων που θα καλύπτουν τις ανάγκες της, αντί να αγοράζει έτοιμες λύσεις από την Qualcomm.
Η αρχή της συγκεκριμένης τακτικής έγινε πέρυσι με τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro τα οποία ενσωμάτωναν τον αρχικό επεξεργαστή Tensor των 5nm. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές προσφέρουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλει η Google να έχουν οι συσκευές της όπως αναβαθμισμένες λειτουργίες κάμερας, αυτόματη μετάφραση κλπ.
Διαβάστε ακόμα: Οι οικολογικές διαδρομές της Google για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο επεξεργαστής Tensor G2
Ο νέος επεξεργαστής Tensor G2 ενσωματώνει ειδική μονάδα TPU μέσω της οποίας, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η δυνατότητα μηχανικής εκμάθησης εκτελείται 60% ταχύτερα σε σχέση με τα περυσινά μοντέλα. Επιπλέον, ενσωματώνεται το chipset Titan M2 που θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας για πέντε έτη.
Σύμφωνα με την Google, η σειρά Pixel 7 εστιάζει σε αυτό που η ίδια ονομάζει «προστατευμένο υπολογισμό» δηλαδή μια λειτουργία που αναλαμβάνει να ελαχιστοποιεί τη συλλογή δεδομένων και να περιορίζει την πρόσβαση σε αυτά.
Στα φετινά μοντέλα, το Pixel 7 είναι μία συσκευή με οθόνη 6,3 ιντσών η οποία προσφέρει 25% μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σχέση με το περυσινό μοντέλο και θα διατίθεται σε εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο στα 128GB, στα 256GB ενώ το Pixel Pro θα διαθέτει και σε έκδοση χωρητικότητας 512GB.
Διαβάστε ακόμα: Η Google προτείνει μέχρι και… διάσπαση προκειμένου να αποφύγει αγωγές
Η κάμερα
Η οπίσθια κάμερα της σειράς είναι βελτιωμένη με αισθητήρα ανάλυσης στα 50 Megapixel ενώ παρά τη χαμηλότερη τιμή διάθεσης το Pixel 7 θα διαθέτει την ίδια εμπρόσθια κάμερα με το Pro μοντέλο όπως επίσης ίδιους αισθητήρες (βασικό και ευρυγώνιο). Μόνη διαφορά στις δύο εκδόσεις ότι το απλό μοντέλο δεν διαθέτει στην πίσω κάμερα τον zoom φακό της έκδοσης Pro.
Η εμπρόσθια κάμερα των Pixel 7 και Pixel 7 Pro υποστηρίζει επίσης λειτουργία Face Unlock ενώ και τα δύο διαθέτουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.
Άλλες διαφορές το Pixel 7 Pro είναι ότι θα διαθέτει περισσότερη ενσωματωμένη μνήμη, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ευχέρεια χρήσης εφαρμογών σε επίπεδο multitasking, ενώ καλύτερη θα είναι και η οθόνη με αυξημένη ανάλυση και ακόμη μεγαλύτερη φωτεινότητα (κάτι χρήσιμο σε περιπτώσεις χρήσης σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη ηλιοφάνεια).
Τέλος, όπως και το άμεσα ανταγωνιστικό iPhone 14 Pro Max, το Pixel 7 Pro θα έχει μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης οθόνης, κάτι που σημαίνει καλύτερη απόδοση περιήγησης ή αναπαραγωγής βιντεοπαιχνιδιών.
Το Pixel 7 στην βασική του έκδοση θα κοστίζει 599 δολάρια ενώ το πιο προηγμένο Pixel 7 Pro, επίσης στη βασική του έκδοση, θα κοστίζει 899 δολάρια.


Latest News

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αμερικανικής ή κινεζικής τεχνολογίας - Τι είπε αξιωματούχος του Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Μπρένταν Καρ προτρέπει την Ευρώπη να επιλέξει την εταιρεία Starlink του ίλον Μασκ

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες

Πώς θα προστατευτείτε από ηλεκτρονικές απάτες σε καιρούς οικονομικής αβεβαιότητας
Επιτήδειοι με κακούς σκοπούς μπορεί να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και οι χρήστες να πέσουν θύματα σε ηλεκτρονικές απάτες

Οι start-ups που δημιουργούν εργαλεία παραγωγικότητας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ΑΙ - Ποιες είναι
Οι επενδυτές ποντάρουν σε AI startups που αναπτύσσουν πρακτικές εφαρμογές της ΑΙ αναζητώντας μεγάλα κέρδη χωρίς τεράστιες δαπάνες

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με την τεχνητή νοημοσύνη
To ChatGPT, όπως και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξελίσσονται χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους για μια ευρεία γκάμα αναζητήσεων

Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα περισσότερα ταλέντα στην AI
Έρευνα της Microsoft, με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 χώρες, έδειξε ότι το 66% των επιχειρήσεων δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η συμβολή της ΑΙ στην κατανόηση της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη
Τα πρώτα αποτελέσματα της χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη

Alphabet και Nvidia επενδύουν στην εταιρεία του Σάτσκεβερ, συνιδρυτή της OpenAI
Σύμφωνα με το Reuters, Alphabet και Nvidia επενδύουν στην SSI του Ίλια Σάτσκεβερ που είχε αποχωρήσει πέρυσι από την OpenAI δημιουργό του ChatGTP

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science