Η παράταση του προγράμματος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων δεν επηρεάζει το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και μετάβασης της περιοχής σε ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο». Αυτό διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ενημερώνοντας τους νέους της Φλώρινας γύρω από τα σχέδια της κυβέρνησης για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των ΠΕ Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας και πρόσθεσε ότι τα κλιμάκια της ΕΕ αξιολόγησαν «με θετικό πρόσημο» την εξέλιξη υλοποίησης του σχεδίου ΔΑΜ (Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση), διαπιστώνοντας ότι «οι ενέργειές μας βρίσκονται σε σωστό σημείο».

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι «τα παγκόσμια γεγονότα που σχετίζονται και με ζητήματα της ενέργειας μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε την εξόρυξη του λιγνίτη», ενώ παράλληλα, όπως είπε, σε επίπεδο κορυφής, μέσω της πρότασης που έχει διατυπώσει ο πρωθυπουργός, «επιδιώκουμε να προχωρήσει η Ευρώπη στο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου».

Διαβάστε επίσης: Απολιγνιτοποίηση: Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω

Επενδύσεις

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Παπαθανάσης στην περίπτωση των Ιωαννίνων, όπου μια επένδυση νέας τεχνολογίας δημιούργησε θετικό οικονομικό περίγυρο, με νέους επιστήμονες να παραμένουν στην περιοχή τους, ευελπιστώντας ότι αντίστοιχες επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν και στη δυτική Μακεδονία, με την αξιοποίηση των πρόσθετων οικονομικών κινήτρων, που προσφέρει ο Αναπτυξιακός νόμος στις λιγνιτικές περιοχές.

Στο σημείο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε αναφορά σε εταιρείες «που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στη δυτική Μακεδονία», επισημαίνοντας πως «όταν οριστικοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες και είναι έτοιμες και οι εταιρείες θα κάνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια