![Πούτιν: «Επιδιώκουμε σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/putin-4-scaled.jpg)
Η Ρωσία δεν εργάζεται εναντίον οποιουδήποτε στις αγορές ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μία εβδομάδα αφότου η Ουάσινγκτον επέκρινε την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει απότομα την παραγωγή πετρελαίου.
Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία έχει ως στόχο να δημιουργήσει σταθερότητα στις αγορές ενέργειας και να διασφαλίσει ότι η προσφορά και η κατανάλωση βρίσκονται σε ισορροπία.
Διαβάστε επίσης – Τα εύσημα του Κρεμλίνου στον ΟΠΕΚ+
«Εργαζόμαστε επίσης δραστήρια μέσα στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+. Ξέρω τη θέση σας, οι ενέργειές μας, οι αποφάσεις μας δεν κατευθύνονται εναντίον οποιουδήποτε, δεν πρόκειται και δεν το κάνουμε με τρόπο ώστε να δημιουργούμε προβλήματα για οποιονδήποτε», είπε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
Διαβάστε επίσης – Ρωσία; Γιατί είναι η μεγάλη κερδισμένη από την απόφαησ του ΟΠΕΚ+
«Η προσφορά και η ζήτηση να είναι σε ισορροπία»
«Οι ενέργειές μας έχουν στόχο να δημιουργήσουν σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, έτσι ώστε τόσο οι καταναλωτές ενεργειακών πόρων όσο και οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή, οι προμηθευτές στις παγκόσμιες αγορές, να αισθάνονται ήρεμοι, σταθεροί και σίγουροι. Έτσι ώστε η προσφορά και η ζήτηση να είναι σε ισορροπία».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε την κυβέρνησή του και το Κογκρέσο να διερευνήσουν τρόπους προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ και να μειωθεί ο έλεγχος του ΟΠΕΚ+ στις τιμές ενέργειας μετά τις “κοντόφθαλμες” μειώσεις παραγωγής του καρτέλ.
Η απόφαση προκάλεσε μια αιχμηρή απάντηση από τον Μπάιντεν που υπογραμμίζει το αυξανόμενο ρήγμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία για την ενεργειακή πολιτική.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων της Gucci
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
![Shein: Πώς σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/shein-600x400.jpg)
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα
![Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Marks-and-Spencer-600x422.jpg)
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια