Πλησίον των 820 μονάδων «πλασαρίστηκε» σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καταφέρνοντας να καλύψει το μεγαλύτερο έδαφος της διόρθωσης των τελευταίων ημερών και να θέσει τις βάσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης που άφησε στη μέση την προηγούμενη εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,06% στις 817,55 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 51 εκατ. ευρώ.

Αν και οι συναλλαγές άρχισαν με επιφυλακτικότητα, από τη μία η βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές και από την άλλη η έντονη δραστηριότητα μέσω προσυμφωνημένων πράξεων, «ξεκόλλησε» τον γενικό δείκτη. Άλλωστε, αυτό είναι και το στοίχημα του τελευταίου διαστήματος, όπως το σκιαγραφούν οι εγχώριοι αναλυτές, δηλαδή να ενεργοποιηθούν οι αγοραστές σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, ώστε να περιοριστεί η ισχύς των βραχυπρόθεσμων που “μπαινοβγαίνουν” ακόμη και σε ημερήσια βάση, εντείνοντας τις αναταράξεις.

Rotation χαμηλού τζίρου

Μετά από ένα rotation χαμηλού τζίρου στους τίτλους που υπό και υπέρ αποδίδουν καθημερινά, το ΧΑ σήμερα είχε στο πλευρό του την πλειονότητα των εισηγμένων. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης θα πρέπει να διαφύγει των τρεχόντων επιπέδων αν θέλει να κρατήσει το ρυθμό της αντίδρασης που άρχισε τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το καθοδικό σενάριο θα παραμείνει σε ισχύ. Όπως όμως αναφέρει η Trader24, τόσο οι εξαιρετικά χαμηλοί όγκοι όσο και το στενό εύρος διακύμανσης του ΓΔ δεν προσθέτουν κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση.

Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να έχει περισώσει προσώρας το επίπεδο των 800 μονάδων που οριοθετεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα, με τις 785 να είναι και η έξοδος από τις εναπομείνασες αγοραστικές θέσεις. Οι 840 είναι και η τελευταία αντίσταση στην περίπτωση που οι επενδυτές αλλάξουν γνώμη, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει και καλές πιθανότητες, δεδομένου αφενός του κακού κλίματος στη Wall Street, αφετέρου και της λογικής συσχέτισης της εγχώριας χρηματαγοράς με τις διεθνείς.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Motor Oil ξεχώρισε με το +4,06% που σημείωσε, ενώ ισχυρά ήταν και τα κέρδη σε Alpha Bank, Jumbo, Πειραιώς, Εθνική, Aegean, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Titan, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Coca Cola, ΟΛΠ, Βιοχάλκο και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών