Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο φαίνεται την τελευταία ώρα να βρίσκει καλύτερο ρυθμό, με τη βοήθεια της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,75% στις 815,06 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,5 εκατ. μέσω πακέτων.

Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει στην αγορά, οι αγοραστές δείχνουν καλύτερη συμπεριφορά αυτήν την ώρα, οδηγώντας την αντίδραση στους περισσότερους τίτλους. Ωστόσο, η ανοδική κίνηση φαίνεται να είναι οριοθετημένη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση και σε διεθνές επίπεδο.

Κίνδυνοι και προοπτικές

Ο γενικός δείκτης θα πρέπει να διαφύγει των τρεχόντων επιπέδων αν θέλει να κρατήσει το ρυθμό της αντίδρασης που άρχισε τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το καθοδικό σενάριο θα παραμείνει σε ισχύ. Όπως όμως αναφέρει η Trader24, τόσο οι εξαιρετικά χαμηλοί όγκοι όσο και το στενό εύρος διακύμανσης του ΓΔ δεν προσθέτουν κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση.

Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να έχει περισώσει προσώρας το επίπεδο των 800 μονάδων που οριοθετεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα, με τις 785 να είναι και η έξοδος από τις εναπομείνασες αγοραστικές θέσεις. Οι 840 είναι και η τελευταία αντίσταση στην περίπτωση που οι επενδυτές αλλάξουν γνώμη, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει και καλές πιθανότητες, δεδομένου αφενός του κακού κλίματος στη Wall Street, αφετέρου και της λογικής συσχέτισης της εγχώριας χρηματαγοράς με τις διεθνείς.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, τον θετικό ρυθμό συντηρούν τα σημαντικά κέρδη σε Aegean, Alpha Bank, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Μυτιληναίο, αλλά στηρίξεις δίνει και η άνοδος σε Titan, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, ΑΔΜΗΕ, ΕΛληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Εθνική. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών