Με μικρά κέρδη, αλλά και με έντονη νευρικότητα κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις συναλλαγές όμως να μην μπορούν να ανεβάσουν ρυθμούς καθώς οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν ενεργές.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,21% στις 810,67 μονάδες, με τον τζίρο στα 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 εκατ. είναι μέσω πακέτων.

Τα δύο χαρακτηριστικά

Επιφυλακτικότητα και αναμονή. Αυτά είναι τα δύο χαρακτηριστικά και της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ, το οποίο παλεύει να ενεργοποιήσει τους αγοραστές να κρατήσουν θέσεις σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο. Αυτό είναι και το διακύβευμα των long, που βλέπουν τους βραχυπρόθεσμους να κρατούν τα ηνία της αγοράς, «μπαινοβγαίνοντας» ακόμη και σε ημερήσια βάση.

Έτσι, το μοτίβο που επαναλαμβάνεται είναι ένα rotation στους τίτλους που υπό και υπέρ αποδίδουν καθημερινά, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος θεμελιώδης λόγος για την αλλαγή της κατεύθυνσης κάθε φορά. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι traders που θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών είναι απλά “γυρίσματα” χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός καταλύτης.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, μετά την υπεραπόδοση των τελευταίων ημερών, η Coca Cola χάνει 0,81%, με τις Eurobank, Βιοχάλκο, Σαράντη, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή να είναι επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Από την άλλη, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη λίγο πάνω από το 1%, με τις Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΔΕΗ, Quest, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Λάμδα και Jumbo να είναι σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece