Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το πτωτικό σερί εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι δείκτες

Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο περίπου 1% και ο σύνθετος δείκτης Shenzhen κέρδισε 1,535%. Και οι δύο δείκτες είχαν χάσει ενδοσυνεδριακά πάνω από 1% ο καθένας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,89% χαμηλότερα, με τον δείκτη Hang Seng Tech να υποχωρεί περισσότερο από 1%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε κλασματικά χαμηλότερα στις 26.396,83 μονάδες και ο Topix έχασε 0,12% στις 1.869 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν κυμαινόταν γύρω στα 146 έναντι του δολαρίου.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,04% στις 6.647,50 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,47% και ο Kosdaq έκλεισε υψηλότερα κατά 0,13%.

Τα μάκρο

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο 3%, σύμφωνα με τις προσδοκίες, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο και να περιορίσει την πτώση του κορεατικού γουόν.

Ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα διαμορφώθηκε στο 5,6% τον Σεπτέμβριο, πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα