![Δήμας: Συνάντηση με fund που δραστηριοποιείται στη Λιβύη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/dimas-1.jpg)
Συνάντηση με επιχειρηματικό fund που δραστηριοποιείται στην Λιβύη, μαζί με την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Vesquad, είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη συμβολή του Elevate Greece στην καταγραφή, εξέλιξη και εξωστρέφεια των νεοφυών επιχειρήσεων.
Το εν λόγω fund σχεδιάζει να επενδύσει στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων (εμβρυακού σταδίου) της Λιβύης.
Συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:
«Συναντήσαμε σήμερα επιχειρηματικό fund που δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα στην Λιβύη, μαζί με την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Vesquad. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανάπτυξης σε ομάδες και οργανισμούς που επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το fund σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις στο οικοσύστημα των νεοφυων επιχειρήσεων της Λιβύης, που βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο. Σε αυτήν την προσπάθεια, τους υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένας από τους μεγαλύτερους Γαλλικούς φορείς ανάπτυξης, το Expertise France. Μελετούν βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε όλο το κόσμο και θέλησαν να μάθουν και να ενημερωθούν αναλυτικά για την συμβολή του Elevate Greece στην καταγραφή, εξέλιξη και εξωστρέφεια των νεοφυών επιχειρήσεων. Η επιχειρηματική αποστολή, μας περιέγραψε το στόχο της που είναι να διαμορφωθεί στην Λιβύη ένα υγιές, σύγχρονο και ελκυστικό πλαίσιο που να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς στην ανάπτυξή της».
Διαβάστε επίσης: Τεχνητή Νοημοσύνη και Στρατηγική Δεδομένων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Συνάντηση με επιχειρηματικό fund που δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα στην #Λιβύη & με την 🇬🇷 συμφερόντων εταιρεία Vesquad. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό & υλοποίηση ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανάπτυξης σε ομάδες & οργανισμούς που επενδύουν σε #startup. @MinDevGR pic.twitter.com/CRIN51KVV9
— Christos Dimas (@ChristosDimas_) October 12, 2022
Η επιχειρηματική αποστολή μας περιέγραψε το στόχο της που είναι να διαμορφωθεί στην Λιβύη ένα υγιές, σύγχρονο και ελκυστικό πλαίσιο που να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς στην ανάπτυξή της. @MinDevGR
— Christos Dimas (@ChristosDimas_) October 12, 2022
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![VentureGarden Αθήνα: Ο επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών ξεκινά τον 23ο κύκλο του τον Μάρτιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/23ος-Κύκλος-VentureGarden-Αθήνα-600x503.png)
VentureGarden Αθήνα: Ο επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών ξεκινά τον 23ο κύκλο του τον Μάρτιο
Οι αιτήσεις του 23ου κύκλου του VentureGarden Αθήνα είναι ανοιχτές για όλους όσους έχουν μία επιχειρηματική ιδέα ή επιθυμούν να αναπτύξουν μία νέα επιχείρηση
![Startups: 10 καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις που μαγνήτισαν τους επενδυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/ot_startUp4-600x352.png)
Οι 10 καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις που μαγνήτισαν τους επενδυτές
Η ελληνική κοινότητα των startups συνεχίζει να παράγει «διαμάντια» και κεντρίζει το εγχώριο και όχι μόνο ενδιαφέρον
![Χάρης Καρώνης (Viva): Ανοιχτός σε συζητήσεις με την JP Morgan – «Βλέπει» αλλαγή στάσης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/karonis-600x383.jpg)
Καρώνης (Viva): Γιατί «βλέπει» αλλαγής στάσης από JP Morgan – Το σχέδιο για NASDAQ
Ο Χάρης Καρώνης τοποθετήθηκε για την επόμενη μέρα της συνεργασίας με την JP Morgan – Πώς αποκωδικοποιεί τις επιπτώσεις από την απόφαση του αγγλικού δικαστηρίου για την Viva
![Odyx: Όταν η ακαδημαϊκή έρευνα συναντά την επιχειρηματική καινοτομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Odyx-adv-3-1280-x-750-px-600x352.png)
Odyx: Όταν η ακαδημαϊκή έρευνα συναντά την επιχειρηματική καινοτομία
Η ομάδα του odyx, μια startup που γεννήθηκε στους κόλπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανοίγει νέους ορίζοντες για τις ελληνικές επιχειρήσεις
![Deloitte: Οι τέσσερις ιδέες που πέρασαν στον 2ο γύρο του StartUp Acceleration Program](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Picture1-600x338.jpg)
Deloitte: Οι τέσσερις ιδέες που πέρασαν στον 2ο γύρο του StartUp Acceleration Program
Οι τέσσερις νικητές θα έχουν την ευκαιρία, μετά από μια περίοδο συνεργασίας με τα στελέχη της Deloitte, να εξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις