Τη «θέση» του πάνω από το επίπεδο των 820 μονάδων προσπαθεί να εδραιώσει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συντηρεί το θετικό του πρόσημο, χωρίς όμως να αποστρέφει την εστίαση του από τις διεθνείς αγορές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,64% στις 822,81 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Με την αγορά να αναμένει τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, προσπαθεί να δημιουργήσει και πάλι ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις στηρίξεις των 815 μονάδων, χωρίς όμως να μπορεί να ανεβάσει τους συναλλακτικούς ρυθμούς. Η κινητοποίηση κεφαλαίων που θα μπορούσαν να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται η αγορά είναι μια δύσκολη εξίσωση για μια αγορά που προετοιμάζεται αφενός για ένα έτος χαμηλότερης ανάπτυξης, αλλά και εκλογικής αβεβαιότητας.

Οι προκλήσεις του 2023

Δεδομένου του ότι πάντα το τελευταίο δίμηνο ενός έτους είναι αυτό που κλείνονται οι θέσεις και ανοίγουν νέες, το ΧΑ έχει ήδη αρχίσει να βλέπει τις προκλήσεις του 2023, καθώς οι ανησυχίες τόσο για τον σχηματισμό κυβέρνησης όσο και για τη δημοσιονομική πειθαρχεία παραμένουν. Οι εκτιμήσεις για την επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2023 μπορεί να αναθεωρηθούν επί τα χείρω εάν υπάρξουν αμφιβολίες για την επόμενη κυβερνητική σταθερότητα.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean σημειώνει κέρδη 5,30%, με τις Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και ΟΛΠ να δίνουν ώθηση στην αγορά με τα κέρδη τους. Σε θετικά εδάφη είναι και οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Eurobank, Σαράντης, Εθνική, ΟΠΑΠ και Τιτάν, ενώ πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Coca Cola, Quest, ΕΛΧΑ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών