Δειλά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά όμως να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής των στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, ο οποίος θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις μελλοντικές κινήσεις της Fed.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,32% στις 820,15 μονάδες, με τον τζίρο να είναι χαμηλότερα των 3 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Τα πολυαναμενόμενα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό θα ανακοινωθούν σήμερα, με τις αγορές να προσπαθούν να λάβουν τέτοιες θέσεις που να έχουν αμυντικό χαρακτήρα, αλλά και θέση ετοιμότητας σε περίπτωση που ο δείκτης αφήσει χώρο στη Federal Reserve να μην έχει τόσο επιθετική στάση στη σύσφιξη της πολιτικής της. Μια εικόνα που δεν παρατηρείται μόνο διεθνώς, αλλά εντός της Λ. Αθηνών, η οποία όμως προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στο ανώτατο όριο της πρόσφατης αντίδρασης.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η αγορά έχει δείξει καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τις διεθνείς, για να μπορέσει να διαφύγει της ζώνης των 800 μονάδων με αποφασιστικότητα απαιτείται αύξηση των συναλλαγών. Δηλαδή από τα επίπεδα των 50 – 60 εκατ. ημερησίως, στα οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, να ανέλθει στα επίπεδα των 80 – 90 εκατ. ευρώ, ώστε να δοθεί το μήνυμα της επιστροφής των κεφαλαίων στην ελληνική αγορά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ οδηγούν το θετικό πρόσημο στην αγορά, ενώ ανοδικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Εθνική, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Jumbo και ΟΠΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Quest, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών