Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη σε υποθαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (απ΄ όπου και η εικόνα, επάνω), ο σεισμός καταγράφηκε στις 02:09, στον υποθαλάσσιο χώρο 178 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Καστελλορίζου.

Το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 35 χιλιόμετρα.

Προβληματισμός για τον Κορινθιακό

Τις επιφυλάξεις του για την εξέλιξη του φαινομένου, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ την περασμένη Κυριακή στον Κορινθιακό Κόλπο, εξέφρασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, τονίζοντας πως η περιοχή έχει τεθεί υπό αυστηρά επιτήρηση από τους σεισμολόγους.

«Υπάρχει μία επιφύλαξη που ουσιαστικά στηρίζεται στο γεγονός ότι μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έγινε στη μία το πρωί της Κυριακής, δεν έχουμε μέχρι τώρα επαρκή σεισμική ή μετασεισμική ακολουθία.

»Εχουμε μόνο μερικούς σεισμούς της τάξεως του 1,5 – 2 Ρίχτερ και θα περιμέναμε κάτι περισσότερο, δηλαδή, τουλάχιστον έναν σεισμό πάνω από 4 Ρίχτερ και πολλούς εκεί γύρω στα 3 με 4 Ρίχτερ» ανέφερε ο κ. Λέκκας για να τονίσει ότι είναι «ανοιχτές οι πιθανότητες» να ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός ή του ίδιου μεγέθους με αυτόν της Κυριακής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»