
Αποτελέσματα ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Alumil Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον χώρο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου της χώρας, με έντονη παρουσία και στις διεθνείς αγορές.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου άγγιξε τα 206 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 46,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 (140,5 εκατ. ευρώ), ενώ σε ακόμα πιο «υψηλές πτήσεις» κινήθηκαν τα κέρδη μετά φόρων τα οποία ανήλθαν στα 25,3 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, αυξημένα κατά 178,3%!
Διαβάστε επίσης – Κατασκευές και υπηρεσίες ενίσχυσαν το οικονομικό κλίμα
Σε επίπεδο εταιρείας, σημείωσε το πρώτο μισό του 2022 αύξηση τζίρου κατά 56,2%, στα 141,2 εκατ. ευρώ, έναντι 90,4 εκατ. ευρώ το 2021. Όσο για τα καθαρά κέρδη, αυτά εκτοξεύθηκαν στα 14,7 εκατ. ευρώ, από 4,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας ιλιγγιώδη αύξηση 242%.
Διαβάστε επίσης – Αύξηση παραγωγής στις κατασκευές στην ευρωζώνης τον Ιούλιο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «οι ισχυρές επιδόσεις της Alumil, παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία την προηγούμενη περίοδο και τώρα η ενεργειακή κρίση, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του ομίλου η οποία επικεντρώνει στις επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια».
Μυλωνάς: Τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία μας
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γιώργος Μυλωνάς, σημείωσε:
«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Alumil κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιταχύνοντας της βιώσιμη ανάπτυξή της. Για μία ακόμα φορά πετύχαμε αύξηση ρεκόρ στα κέρδη και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας, σε ένα μάλιστα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που σημαδεύεται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, αλλά και της προηγούμενης περιόδου, δικαιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο και τη στρατηγική ανάπτυξης που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Στρατηγική που έχει καταστήσει την Alumil έναν από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη διεθνή δραστηριοποίηση και ο οποίος επιδεικνύει όλα εκείνα τα ζωτικά στοιχεία που έχει ανάγκη η Ελληνική Οικονομία: καινοτομία, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, επενδύοντας διαρκώς σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπερκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει».
32 θυγατρικές
Η Alumil είναι ένας πολυεθνικός όμιλος με 2.700 εργαζομένους και 32 θυγατρικές, παρουσία σε πάνω από 60 χώρες, ενώ άνω του 80% των πωλήσεών του κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού. Ο όμιλος διαθέτει συνολικά δώδεκα εργοστάσια στην Ευρώπη με εξελιγμένες γραμμές παραγωγής ικανές να υποστηρίξουν ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τα κτίρια.


Latest News

Στροφή από τις τράπεζες στο asset management – Οι ευκαιρίες και οι τρείς κινήσεις
Αλλαγή της αποταμιευτικής κουλτούρας των Ελλήνων επιδιώκουν οι τράπεζες καθώς βλέπουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια

Το νέο τοπίο στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ο κίνδυνος του συμπιεσμένου ελατηρίου
Από τη συρρίκνωση των προϊόντων στο πλαφον στα κέρδη - Το στοίχημα του Πάσχα στα σούπερ μάρκετ

Τι ψάχνουν τα ξένα funds στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»
Το θετικό μομέντουμ για την Ελλάδα προσελκύει τα ξένα funds – Τα deals που ξεχώρισαν και ο ρόλος της σταθερότητας

Γιατί «γκρεμίζονται» οι φούρνοι – 800 λουκέτα μέσα τρία χρόνια
«Λουκέτο» έχουν βάλει την τελευταία τριετία 800 φούρνοι – Οι λόγοι – Η επιδότηση του κόστους ενέργειας, ο καφές και η κόντρα με την Ελληνική Ένωση Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής

Ξεκινούν οι έλεγχοι για προσφορές και εκπτώσεις - Από Δευτέρα οι «καταδρομικές» στα σούπερ μάρκετ
Τι πρέπει να ξέρετε για τις προσφορές των σούπερ μάρκετ 1+1 δώρο, πολυσυσκευασίες και stickers - Οι παγίδες

Το στοίχημα εξωστρέφειας της Sarantis - Πώς στέλνει τα προϊόντα της στις αγορές του κόσμου
Όχημα στην εξαγωγική δραστηριότητα της Sarantis αποτελεί το Carroten - Ο ρόλος της σειράς Clinea

Νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Βουτσινάς
Στη ψηφοφορία o Γιάννης Βουτσινάς επικράτησε του Γιάννη Μπρατάκου, με 69 έναντι 49 ψήφων

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Οι αυξήσεις στις τιμές ρίχνουν το τζίρο στις επιχειρήσεις εστίασης
«Όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές, αλλά ο κόσμος κάνει πλέον μικρό λογαριασμό» λένε οι επαγγελματίες της εστίασης παραδεχόμενοι ότι η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα