
Τον τρόπο με τον οποίον θα ασκηθεί το δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών των υπόλοιπων μετόχων της Byte, δυνάμει της πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Ideal Holdings.
Η ανακοίνωση
«1. Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 της απόφασης υπ’ αρ. 1/644/22.04.2013 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (εφεξής, η «Απόφαση» και η «Ε.Κ.»), η εταιρεία με την επωνυμία «IDEAL HOLDINGS A.E.» (εφεξής, η «IDEAL») ανακοινώνει ότι την 11/10/2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ. δυνάμει της υπ’ αριθμόν 17/967/11.10.2022 απόφασής του ενέκρινε το από 03/10/2022 αίτημα της IDEAL σχετικά με την άσκηση του κατ’ άρθρο 27 Ν. 3461/2006 (εφεξής, ο «Νόμος») δικαιώματος εξαγοράς (εφεξής, το «Δικαίωμα Εξαγοράς») των μετοχών των υπόλοιπων μετόχων της εταιρείας με την επωνυμία «ΒΥΤΕ Α.Β.Ε.Ε.» (εφεξής, η «ΒΥΤΕ»), οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν την από 01/07/2022 Προαιρετική Δημόσια Πρόταση εξαγοράς (εφεξής, η «Προαιρετική Δημόσια Πρόταση») που υπέβαλε η IDEAL σύμφωνα με το Νόμο, για την απόκτηση του 100% των μετοχών εκδόσεως της ΒΥΤΕ.
Η ως άνω έγκριση από το Δ.Σ. της Ε.Κ. κοινοποιήθηκε στην IDEAL την 13/10/2022, ενώ ως ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της BYTE στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίστηκε η 26/10/2022.
2. Το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά στην απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών εκδόσεως BYTE (εφεξής, οι «Μετοχές») με αντάλλαγμα ίσο με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Προαιρετικής Δημόσιας πρότασης ή, κατ’ επιλογή του αποδέκτη, ίση με το Αντάλλαγμα σε Μετρητά.
Κατ’ αντιστοιχία με την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση, από το καταβλητέο προς τους μετόχους Προσφερόμενο Αντάλλαγμα θα αφαιρεθεί ο φόρος που προβλέπεται στο άρθρο 9 του Ν. 2579/1998, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας συναλλαγής.
3. Προκειμένου οι μέτοχοι τους οποίους αφορά το Δικαίωμα Εξαγοράς να επιλέξουν να λάβουν το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα είτε το Αντάλλαγμα σε Μετρητά, οι εν λόγω μέτοχοι θα πρέπει να παράσχουν εγκαίρως σχετική εντολή στο χειριστή του λογαριασμού τους στο Σ.Α.Τ. και να τον εξουσιοδοτήσουν να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραλάβει για λογαριασμό τους το είδος του ανταλλάγματος που θα έχουν επιλέξει κατά τη διαδικασία του Δικαιώματος Εξαγοράς. Έντυπο της σχετικής δήλωσης επιλογής θα διατεθεί στους Χειριστές μέσω της ΕΛ.Κ.Α.Τ.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση, σε περίπτωση (α) που κάτοχος Μετοχών δεν εξουσιοδοτήσει προσηκόντως το χειριστή του λογαριασμού αξιογράφων του/της στο Σ.Α.Τ. να εισπράξει το αντάλλαγμα για λογαριασμό του/της, ή (β) Μετοχών που δεν είναι ελεύθερες βαρών, δικαιωμάτων τρίτων ή κατασχέσεων, ή (γ) Μετοχών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή στο Σ.ΑΤ. υπό ειδική εκκαθάριση, η IDEAL θα παρακαταθέσει το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του οικείου δικαιούχου.»


Latest News

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.

Χρυσός Χορηγός η HELLENiQ ENERGY και στην εκδήλωση «3ο Παραολυμπιακό Πανόραμα»
H HELLENiQ ENERGY, ως Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, υποστήριξε και την εκδήλωση «3ο Παραολυμπιακό Πανόραμα»

Το «Σπίτι μου 2» πυροδοτεί την άνοδο των στεγαστικών δανείων - Αμετάβλητα τα επιχειρηματικά
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το Σπίτι μου 2

Η Foot Locker σε Ελλάδα και Ρουμανία περνά και με την βούλα στην Fourlis
Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, ο όμιλος Fourlis έχει πλέον το σύνολο της παρουσίας της Foot Locker στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό τη δική του διαχείριση

DBRS: Πώς χτυπά ο εμπορικός πόλεμος τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Τι λέει για Πειραιώς και Alpha
Στο μικροσκόπιο της DBRS βρέθηκαν 50 τράπεζες στην Ευρώπη - Τι βλέπει για την αύξηση του κόστους κινδύνου