Ο βασικός ρόλος που έχει η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, όπως η ενεργή αλληλοδικτύωση των μελών και η ενημέρωσή τους μέσω πολυποίκιλων ενεργειών, βρέθηκε στο προσκήνιο του γεύματος εργασίας, στο οποίο και αναλύθηκαν θέματα της επικαιρότητας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος, καλωσορίζοντας τον επίτιμο καλεσμένο ομιλητή, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς και όλα τα μέλη που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Πειραιώς Ιωάννης Μώραλης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό επικεντρωμένος στη συνεργασία που είχε η Πολιτεία με τον Δήμο τόσο στην ανέγερση του Πύργου στον Πειραιά όσο και στην ολοκλήρωση των 3 σταθμών του Μετρό.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις

Ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος έχει διατελέσει και υφυπουργός Ναυτιλίας το 2011 στη κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε την χαρά του για την πρόσκληση και ανέπτυξε σε μια 45λεπτη τοποθέτησή του το έργο της κυβέρνησης και του υπουργείου του, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ενδιαφέρον που υπάρχει από εταιρείες κολοσσούς να επενδύσουν στην Ελλάδα και για τα καίρια θέματα που απασχολούν το ναυτιλιακό πλέγμα όπως μεταξύ άλλων η ναυπηγική βιομηχανία και η ενέργεια.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός των άλλων ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων η ενώσεων όπως οι  Δρ. Γεώργιος Πατέρας – Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. , ο κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης  – Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Μ.Α. , ο κ. Χρήστος Ταραντίλης – Βουλευτής Επικράτειας της Ν.Δ. , ο εξοχότατος κ. M. SULAIMAN HAMID SALERM ALMAZROUI / Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, ο Πρόξενος της Κοινοπολιτείας Δομίνικα κ. Χρήστος Βαρδίκος, ο κ. Σπυρίδων Πασχάλης – Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Ν. , ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης  - Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ ο κ. Γεώργιος Ξηραδάκης – Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας και ο κ. Δημήτρης Ματθαίου – Πρόεδρος AHEPA MARITIME CHAPTER HJ-45 ST’NICHOLAS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία