Ισχυρή ήταν η ανοδική «απάντηση» των ασιατικών αγορών στο χθεσινό ράλι ανόδου της Wall Street, καθώς το κλίμα δείχνει να βελτιώνεται, έστω και προσωρινά, μετά τις αναταράξεις των προηγούμενων ημερών.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε κατά 3,25% υψηλότερα στις 27.090,76 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 2,35% στις 1.898,19 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, αλλά περιόρισε πλέον τις απώλειες και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 147 γιεν/δολάριο.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 2,55% και ο δείκτης Hang Seng Tech ενισχύθηκε 3,15%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,9% και ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 2,8% υψηλότερα. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 1,75% και διαμορφώθηκε στις 6.758,80 μονάδες. Ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά 2,3% και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο κατά 4,09%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σημείωσαν άλμα έως και 5%, αφού τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν σχεδόν κατά 80% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αφού διαμορφώθηκαν στα 280,9 δισ. δολάρια Ταϊβάν (8,81 δισ. δολάρια).

Τα μάκρο

Την ίδια ώρα, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης αυστηροποίησε τη νομισματική της πολιτική σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις επιμένουν. Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι θα επαναφέρει το μέσο της συναλλαγματικής πολιτικής της, γνωστή ως ονομαστική αποτελεσματική συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου Σιγκαπούρης. Η Σιγκαπούρη ελέγχει την πολιτική μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας της και όχι μέσω των επιτοκίων. Διαχειρίζεται δηλαδή την ισχύ ή την αδυναμία του δολαρίου Σιγκαπούρης έναντι των κύριων εμπορικών εταίρων της.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε ετησίως κατά 2,8%, ήτοι με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2020, ωθούμενος σε υψηλότερα επίπεδα από το κόστος των τροφίμων. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 8,8% σε ετήσια βάση. Ο ΔΤΚ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές