Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς πληθαίνουν οι εικασίες ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να κάνει στροφή στις αμφιλεγόμενες δημοσιονομικές πολιτικές της, ενώ θετικά λειτουργεί και η ισχυρή ανάκαμψη χτες της Wall Street.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,7%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 2,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,45% στις 6.949 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,66% στις 12.560 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,10% στις 5.942 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Virgin Money κερδίζουν 5,4%, ενώ η ελβετική εταιρεία λογισμικού Temenos σημειώνει πτώση άνω του 19% μετά την έκδοση προειδοποίησης για τα κέρδη της.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng επίσπευσε την επιστροφή του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον το βράδυ της Πέμπτης, καθώς οι υπουργοί θα συνεδριάσουν για να αντιμετωπίσουν το οικονομικό χάος της χώρας. Δημοσιεύματα την Πέμπτη ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταργήσει τις μη χρηματοδοτούμενες φοροελαφρύνσεις ύψους 43 δισεκατομμυρίων λιρών που περιλαμβάνονται στον λεγόμενο «μίνι προϋπολογισμό».

Τα ομόλογα από την BoE

Πάντως σήμερα θα ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα έκτακτων αγορών ομολόγων από την Τράπεζα της Αγγλίας, με τους επενδυτές να αναμένουν έντονες διακυμάνσεις που θα δοκιμάσουν και πάλι την βρετανική αγορά ομολόγων.

Θετικά επίσης λειτουργεί και η επίδοση που κατέγραψε χτες η Wall Street, καθώς μια αρχική βουτιά μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδωσε τη θέση της σε μια ισχυρή άνοδο, με τον Dow να κλείνει κατά 800 μονάδες υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές