Τις δυνάμεις του πάνω από τα επίπεδα των 830 μονάδων δοκιμάζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς διευρύνει τα κέρδη του παράλληλα με το θετικό διεθνές κλίμα στις διεθνείς αγορές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,07% στις 832,92 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά όμως τα 20 εκατ. ευρώ.

Αν και υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα για τη βιωσιμότητα της σημερινής αντίδρασης, όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και διεθνώς, το ΧΑ έχει καταφέρει να βλέπει πλέον πιο κοντά στην μεγάλη αντίσταση των 840 μονάδων, δίνοντας μάλιστα εκ νέου αγοραστικά σήματα. Αυτό που προβληματίζει όμως είναι αφενός ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση του τζίρου και αφετέρου ότι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το ράλι που πυροδοτήθηκε στη Wall Street, αποδόθηκε κυρίως σε αντίδραση και κάλυψη ανοιχτών θέσεων.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Άλλωστε, τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ μεταφράζονται ως αρνητικά για τις μετοχικές αγορές και τις τιμές των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά (θετικά για την απόδοσή τους στη λήξη) καθώς εξασφαλίζεται η άμεση εκ νέου αύξηση των επιτοκίων αναφοράς της Fed, εν είδει αντιστάθμισης στο υφεσιακό περιβάλλον που επίκειται.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Trader24 επαναλαμβάνει ότι τεχνικά, το επίπεδο των 785-800 μονάδων είναι κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια, καθώς οριοθετεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με την κρισιμότητα να επιβεβαιώθηκε στην πολλάκις αδυναμία των πωλητών να κατέβουν κάτω από εκεί.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola ξεχωρίζει με το +3,57%, με τις Πειραιώς, ΟΤΕ, Alpha bank, Eurobank, Εθνική, Βιοχάκο, Motor Oil, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Aegean, να ακολουθούν με πολύ σημαντικά κέρδη. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών