Ισχυρή είναι η ανοδική κίνηση που καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη σειρά του συντάσσεται στο διεθνές ράλι, την αφετηρία του οποίου κήρυξε χτες η Wall Street. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,81% στις 830,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Μπορεί το διεθνές ράλι να έχει ακόμη αρκετά ερωτηματικά να απαντήσει, καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι είναι τεχνική αντίδραση μετά την πολυήμερη πτώση, αλλά το ΧΑ βρίσκει σημαντική ώθηση για να ξεπεράσει την (μικρή) αντίσταση των 820 μονάδων και να δει με μεγαλύτερη αξίωση την κύρια, που είναι στις 840 μονάδες. Το πόσο θα συνεχιστεί η αντίδραση είναι φυσικά το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, είναι σημαντικό το ΧΑ να «πάρει μονάδες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, ώστε να βελτιώσει την τεχνική του εικόνα.

Το νήμα της αντίδρασης

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το ΧΑ πιάνει και πάλι το νήμα της αντίδρασης που ξετύλιξε στο πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου, σε μια περίοδο μάλιστα που η συναλλακτική άπνοια είχε προβληματίσει την αγορά. Εάν αυτή η εικόνα, δηλαδή της πτώσης του τζίρου, αλλάξει, τότε οι προσδοκίες για τη διάρκεια του ράλι θα βελτιωθούν σημαντικά.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Coca Cola, Titan, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο ηγούνται της ανόδου, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Aegean και ΕΛΧΑ. Σε θετικά εδάφη είναι και οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών