
Η Κίνα διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία επί της Ταϊβάν ως έσχατη επιλογή και αν υπάρχει επιτακτικός λόγος παρότι η πρώτη επιλογή της είναι η ειρηνική επανένωση, όπως είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η επανένωση της Κίνας και της Ταϊβάν εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων, περιλαμβανομένων των ταϊβανέζων συμπατριωτών, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο Σουν Γελί.
Διαβάστε επίσης: Μασκ: «Ξαναχτύπησε» με πρόταση για την Ταϊβάν – Το «ευχαριστώ» του Πεκίνου
Το συνέδριο και η επανεκλογή του Σι Τζινπίνγκ
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη πενταετή θητεία ως γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος–η ισχυρότερη θέση εξουσίας στη χώρα– στο συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο Κυριακή στο Πεκίνο.
Όπως ανακοίνωσε ο Σουν Γελί, ο εκπρόσωπος του συνεδρίου, η διοργάνωση θα διαρκέσει έως τις 22 Οκτωβρίου.
Ένα σημαντικό πενταετές γεγονός της κινεζικής πολιτικής ζωής, το συνέδριο του ΚΚΚ αναμένεται να ανανεώσει την ηγετική ομάδα της Κίνας και να δώσει στον Σι Τζινπίνγκ μια νέα εντολή ως επικεφαλής του κόμματος και ως εκ τούτου και του κράτους.
Την επομένη της ολοκλήρωσής του, στις 23 Οκτωβρίου, θα πρέπει να αποκαλυφθεί η σύνθεση της νέας Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, αυτή η ομάδα των επτά ή εννέα προσωπικοτήτων στην υψηλότερη κορυφή της εξουσίας, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα του κόμματος, επί του παρόντος Σι Τζινπίνγκ.
Συνολικά, περίπου 2.300 αντιπρόσωποι θα συναντηθούν κεκλεισμένων των θυρών μετά την τελετή έναρξης του συνεδρίου στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στη δυτική πλευρά της πλατείας Τιενανμέν, στο κέντρο του Πεκίνου.
Ο 69χρονος Σι Τζινπίνγκ θα κάνει έναν απολογισμό των τελευταίων πέντε ετών και θα παρουσιάσει τον οδικό του χάρτη για την επόμενη πενταετία σε μια ομιλία που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.
Η διοργάνωση και η δημοσιογραική κάλυψη
Για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος, οι εκπρόσωποι του Τύπου έχουν κληθεί να παραμείνουν σε μια “φούσκα” υγείας από χθες Παρασκευή, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που συνδέονται με την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων που ακολουθεί η χώρα ως προς την Covid.
Σε απόσταση από τον τόπο διοργάνωσης του συνεδρίου, σε ένα ξενοδοχείο στο δυτικό Πεκίνο, οι δημοσιογράφοι υποβάλλονται σε μια σειρά από διαγνωστικούς ελέγχους.
«Η επιδημία είναι πάντα εκεί, είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», εξήγησε ο εκπρόσωπος του συνεδρίου, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της πολιτικής μηδενικού Covid που βλάπτει την οικονομία.
Αυτό το συνέδριο, το 20ο από την ίδρυση του ΚΚΚ το 1921, θα πρέπει να οδηγήσει σε μια ευρεία ανασύνθεση της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, του παντοδύναμου επταμελούς οργάνου (επί του παρόντος, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να ποικίλλει) που έχει την πραγματική εξουσία στην Κίνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

BofA για δασμούς Τραμπ: Τι μπορεί να διαλύσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Τι λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων της BofA

Εγκεφαλικό η αιτία θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου – Η ανακοίνωση από το Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με το Βατικανό – Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Πόσα άλλαξε ο πάπας Φραγκίσκος;
Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτέλεσε έναν αρκετά ανοιχτόμυαλο ποντίφικα, ο οποίος άλλαξε πολλά στην καθολική εκκλησία, αλλά όχι όσα επιθυμούσε

Πούτιν: Η Ρωσία «θα αναλύσει» την πρόταση Ζελένσκι για διακοπή των επιθέσεων
Η Ρωσία, δια στόματος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το τέλος της πασχαλινής εκεχειρίας – Άφησε «ανοιχτό παράθυρο» για διμερείς συνομιλίες σχετικά με την πρόταση Ζελένσκι

«Έπεσαν» οι υπογραφές για στρατηγική εταιρική σχέση της Ρωσίας με το Ιράν
Τι προβλέπει η συμφωνία στην οποία έφτασαν Ρωσία και Ιράν

Πάπας Φραγκίσκος: Στις 23 Απριλίου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε σε ηλικία 88 ετών – Τι διευκρίνισε το Βατικανό με ανακοίνωσή – Πώς αποφασιστεί η ημερομηνία της κηδείας

Πάπας Φραγκίσκος: Τα πρόσωπα που προορίζονται για τη διαδοχή
Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου σε όλο τον κόσμο, την ίδια ώρα που οι πληροφορίες για την πιθανή διαδοχή του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Πάπας Φραγκίσκος: Από την Αργεντινή μέχρι την Αγία Έδρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος, με τη 12ετή θητεία του, άφησε τη σφραγίδα του στην Καθολική Εκκλησία και έγινε ο πιο προσιτός Πάπας των τελευταίων δεκαετιών

Πάσχα: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις
Η κίνηση αυξάνεται σταδιακά στην Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παρατηρούνται ουρές στην Αθηνών _ Πατρών από τα διόδια στο Βέλο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας

Μπορεί ο Καναδάς να γίνει το 28ο μέλος της ΕΕ;
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Καναδάς έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τις Βρυξέλλες, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά εμπόδια