Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, σε μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις, ύστερα από τα οικονομικά νέα στην Κίνα, ωστόσο ο φόβος για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας περιορίζει την άνοδο.

Η τιμή του αργού Brent ενισχύθηκε κατά 53 σεντς, ή 0,6% στα 92,16 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο κατά 34 σεντς, ή 0,4% στα 85,95 δολάρια το βαρέλι. Οι δύο δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα που πέρασε με απώλειες της τάξης του 6,4% και 7,6% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ+: Ομόφωνη η απόφαση για μείωση της παραγωγής

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, δίνοντας σήμα ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί χαλαρή νομισματική πολιτική. Επιπλέον, το Πεκίνο θα αυξήσει τα ενεργειακά αποθέματά του, ενισχύοντας σε ένα βαθμό την τιμή του μαύρου χρυσού.

Όμως ο  όγκος συναλλαγών στην αγορά πετρελαίου είναι χαμηλός, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, με αποτέλεσμα η δυναμική της ανόδου να είναι αδύναμη.

Επιπλέον, η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό στους αγοραστές που κατέχουν ξένα νομίσματα, ενώ οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις και η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τους φόβους για ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές