Με κεκτημένη, αλλά επιβραδυνόμενη, ταχύτητα κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, αλλά με μικρότερο ρυθμό.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,77% στις 838,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές

Μετά τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής, το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει τον ρυθμό του, αλλά βρίσκεται πλέον ενώπιον της αντίστασης των 840 μονάδων. Μιας αντίστασης που ενδεχομένως να χρειαστεί όχι μόνο ρευστότητα αλλά και καταλύτες για να μπορέσει να δοκιμαστεί με επιτυχία, συνδυασμός που στην παρούσα φάση είναι δύσκολος. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι εγχώριοι αναλυτές είναι ότι το ΧΑ σε πρώτο χρόνο θα πρέπει να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που ενδεχομένως να εκδηλωθούν.

Ένα σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι η αγορά να παραμείνει σε ένα μικρό εύρος διακύμανσης, προκειμένου να αφομοιώσει τα επίπεδα, τα οποία έχασε πριν από περίπου ένα μήνα. Αυτό το σενάριο κερδίζει έδαφος αν αναλογιστεί κανείς ότι αρκετά κεφάλαια δεν δείχνουν πρόθυμα να μειώσουν τις θέσεις τους, όσο τα περιθώρια παραμένουν ακόμη χαμηλά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια οδηγούν την άνοδο, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται και οι Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Πειραιώς, Alpha Bank, Λάμδα, Titan, Motor Oil, Eurobank, Aegean, ΟΛΠ και Εθνική.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών