Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με διαδικτυακή παρέμβαση του βασικού μετόχου Σπύρου Λάτση, παρόντων του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Παρεμβαίνοντας μέσω βιντεοκλήσης από τη Γενεύη, ο Σπύρος Λάτσης έκανε λόγο για ένα έργο που ενώνει τους Έλληνες, καθώς ένωσε τρεις κυβερνήσεις και τρεις δημοτικές αρχές.

Αναφερόμενος στους επικριτές του έργου, σημείωσε ότι δεν μπορεί να υποστηριχτεί ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία για τέτοιου μεγέθους έργα είναι υποδεέστερη από τον κρατικό σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης για Ελληνικό: Έργο χωρίς προηγούμενο – Νέα εποχή για το παραλιακό μέτωπο

Από τον σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα το κράτος εκπόνησε πλήθος μελετών για την περιοχή, που όμως παρέμεινε στα συρτάρια, τόνισε ο κ. Λάτσης.

Με την πάροδο του χρόνου οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας και λόγω της παγκόσμιας κρίσης του 2008, οδήγησαν σε αντιστροφή του σχεδιασμού: Από κρατικό έργο με νησίδες ιδιωτικές πρωτοβουλίας, σε ιδιωτικό έργο με νησίδες κρατικής ιδιοκτησίας.

Μετατόπιση στα… νότια

Το έργο του Ελληνικού και γενικά η μετατόπιση μέρους του πληθυσμού προς τα νότια προάστια έχει οδηγήσει σε άνοδο των ενοικίων, υπογράμμισε ο κ. Λάτσης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα και στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας να κατοικήσουν στο Ελληνικό μέσω ενός «υβριδικού» μοντέλου χρηματοδότησης, με κάποιους αγοραστές κατοικιών να επωφελούνται από επιδοτήσεις της Lamda και μακροχρόνιο δανεισμό.

Ο κ. Λάτσης έδωσε θερμές ευχαριστίες στις τρεις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας και τους πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευχαρίστησε τους υπουργούς που ενεπλάκησαν στην επένδυση, την οικογένειά του και συγκεκριμένα τη μητέρα του, τις αδελφές του Μαριάννα και Μαργαρίτα, τη σύζυγο και τα παιδιά του που «όταν δίσταζα να αναλάβω ένα έργο τέτοιου μεγέθους και τόσων ετών στην ηλικία που είμαι με παρότρυναν να συνεχίσω».

Ευχαρίστησε ακόμα τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους μετόχους, τον πρόεδρο και το ΔΣ της Lamda καθώς και το επενδυτικό κοινό. Τέλος, τους κρατικούς λειτουργούς από όλους τους τομείς του κράτους. «Χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
ΓΑΙΟΣΕ: Τέσσερις μνηστήρες για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη
Επιχειρήσεις |

Τέσσερις μνηστήρες για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 30 έτη τη χρηματοδότηση, τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, ανάπτυξη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση