
Σημαντική αύξηση 178,3% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021 κατέγραψε τον Αύγουστο 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.
Υπερδιπλάσιες οι εισαγωγές από Ρωσία
Τον Αύγουστο 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 1.207,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 178,3% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021 που ήταν 433,7 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία τον Αύγουστο 2022 ανήλθε σε 8,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 44,2% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021 που ήταν 14,6 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας τον Αύγουστο 2022 ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 1.198,8 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).
Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 5.727,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 137,3% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021 που ήταν 2.413,2 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 ανήλθε σε 78,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 33,8% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021 που ήταν 117,8 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 5.649,4 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).
Το έτος 2021, 656 ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν εισαγωγές από τη Ρωσία και 639 ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν εξαγωγές προς τη Ρωσία.
Η συνολική αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία το έτος 2021 ανήλθε σε 4.302,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 46,7% σε σχέση με την αντίστοιχη συνολική αξία για το έτος 2020 που ήταν 2.933,5 εκατ. ευρώ.
Η συνολική αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία το έτος 2021 ανήλθε σε 206,6 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 28,0% σε σχέση με την αντίστοιχη συνολική αξία για το έτος 2020 που ήταν 161,4 εκατ. ευρώ.
Το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τη Ρωσία το έτος 2021 ήταν αρνητικό και διαμορφώθηκε στα 4.095,8 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).
Μειωμένες οι εξαγωγές στην Ουκρανία
Τον Αύγουστο 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 18,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,6% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021 που ήταν 17,4 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία τον Αύγουστο 2022 ανήλθε σε 19,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 62,3% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021 που ήταν 51,5 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ουκρανίας τον Αύγουστο 2022 ήταν θετικό και ανήλθε σε 1,0 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα).
Την περίοδο Ιανουαρίου-Αύγουστου 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 101,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 16,2% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021 που ήταν 120,5 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 ανήλθε σε 204,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,8% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021 που ήταν 189,3 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ουκρανίας την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 ήταν θετικό και ανήλθε σε 103,1 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα).


Latest News
![Γραφεία: Σημαντική αύξηση των ενοικίων στην Αθήνα – Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/31_03_ot_GRafeia1_EXO-600x352.png)
Φωτιά πήραν τα ενοίκια στα γραφεία - Οι τιμές ανά περιοχή [γραφήματα]
Τι δείχνει το φετινό Παρατηρητήριο Γραφείων που επιμελείται η Geoaxis για τα ενοίκια σε γραφεία

«Καίνε» τα φροντιστήρια - Πάνω από μισό δισ. κόστησαν στα νοικοκυριά το 2024
Ποιοι είναι οι δημογραφικοί και κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες που διαφοροποιούν τις δαπάνες στα φροντιστήρια - Οι ανισότητες και τα εξωπραγματικά ποσά

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος στηρίζει τη βιομηχανία αλουμινίου - Τι δήλωσε ο Θεοδωρικάκος
Στη συμβολή του νέου αναπτυξιακού νόμου για την ενίσχυση του κλάδου του αλουμινίου στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης

Trump Tower και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» ο Οργανισμός Τραμπ αναζητεί το κατάλληλο μέρος στη χώρα μας όπου θα χτιστεί ο νέος ουρανοξύστης

Και όμως, οι εξαγωγές επιβαρύνουν το… εμπορικό ισοζύγιο
Το «παράδοξο» στις ελληνικές εξαγωγές που αυξάνονται μαζί με τις εισαγωγές – Η έκρηξη της εξωστρέφειας και το καμπανάκι Στουρνάρα

Το Κολωνάκι βρίσκει πάλι τη λάμψη του – Επιστρέφουν retailers και επενδυτές real estate
Το Κολωνάκι ύστερα από το «στραπάτσο» της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας γνωρίζει άνθηση επενδύσεων στα εμπορικά ακίνητα

Ήπιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών στην Ευρωζώνη το 2025-2028 - Πρωτιά για την Ελλάδα
Για την Ευρωζώνη, η εικόνα που σχηματίζεται είναι μια αγορά ακινήτων που δεν καταρρέει αλλά ούτε και προσφέρει ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση

Το 39% των δαπανών υγείας πληρώνεται από την τσέπη μας
Σύμφωνα την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τις Δαπάνες Υγείας του 2023, τα ελληνικά νοικοκυριά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατροφαρμακευτικές ανάγκες, ξοδεύοντας το 2023 πάνω από 7,3 δισ.

«Ανάσα» στην κατανάλωση - Τι θα περιλαμβάνουν τα «Καλάθια Πάσχα και Νονού»
Στις 9 Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα» και θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου - Έρχεται και το «καλάθι των Νονών»
![Ακίνητα: Καλπάζουν οι τιμές – Αυξάνεται το κατασκευαστικό κόστος στην οικοδομή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/28_03_ot_deikths_ktiria_ΕΧΟ-600x352.png)
Ζαλίζουν οι τιμές ακίνητων - Στα ύψη το κόστος της οικοδομής [γραφήματα]
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα επιτείνοντας το στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με την Golden Visa και το Airbnb