
Στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί τη χώρα στην εξέλιξη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες στρατηγικές συνεργασίες και επιχειρηματικές-εμπορικές συμφωνίες αλλά και επενδύσεις, όπως αυτές που έχουν συνάψει ο Καναδάς και η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.
Μιλώντας κατά την έναρξη του οικονομικού φόρουμ στο Τορόντο που διεξάγεται 17 και 18 Οκτωβρίου από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, παρουσία ηγετών από τους χώρους της πολιτικής, της διπλωματίας και της οικονομίας από την Ελλάδα και τον Καναδά και κυβερνητικών στελεχών των δύο χωρών, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται συνεχώς χάρη στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που έθεσε σε προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο μέσος όρος ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 5,3%»
Μεταξύ των βασικών που έγιναν και ακουμπούν σε τρεις κύριους άξονες-προτεραιότητες, είναι η μείωση των φόρων σε όλους τους τομείς. Ενδεικτικό είναι, όπως είπε, ότι «σήμερα, στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης, η οικονομία μας αναπτύσσεται γρήγορα και εκτιμάται ότι ο μέσος όρος ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 5,3% το 2022, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη υπολογίζεται στο 3,1%», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Μια ακόμη σημαντική προτεραιότητα που έθεσε η κυβέρνηση, ήταν οι αλλαγές που μεταμόρφωσαν την Ελλάδα σε φιλικό επιχειρηματικό επενδυτικό προορισμό, όπως και η μείωση των κόκκινων δανείων για την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος.
Αναφερόμενος στην Ελληνοκαναδικές σχέσεις, τόνισε ότι φέτος οι δύο χώρες γιορτάζουν 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ότι στέκονται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.
Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαία σημασία της ελληνικής κοινότητας στον Καναδά και στη συνεισφορά των Ελλήνων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που τους έδωσε την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής.


Latest News

Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενοικίου - Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν επίδομα 250 ευρώ
Τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια όλων των κατηγοριών - Μαζί με τα επιπλέον 500 εκατ. στο ΠΔΕ το συνολικό ύψος των μέτρων αγγίζει το 1,1 δισ. ευρώ

Η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Στο 1 δισ. ευρώ το πακέτο μέτρων που ισχύει από φέτος και θα είναι μόνιμα

Μητσοτάκης: Επιστροφή ένα ενοίκιο σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο – 250 ευρώ σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους
Στο 1 δισ. ευρώ το πακέτο μέτρων που ισχύει από φέτος και θα είναι μόνιμα - Τι ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης μετά τα πλεονάσματα - Δείτε live τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη
Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση Τύπου σχετικά με τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για το πλεόνασμα του 2024 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Στο 3,2% το έλλειμμα στην ΕΕ - Στην 6άδα των πλεονασμάτων η Ελλάδα
Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα στην ζώνη του ευρώ μειώθηκε το 2024

Πλεονάσματα «μαμούθ» το 2024 - Πώς διαμορφώθηκε το χρέος [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία - Στο 153,6% το δημόσιο χρέος - Ρεκόρ 4,8% για το πρωτογενές πλεόνασμα την περυσινή χρονιά, ενώ για πρώτη φορά σημείωσε δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 1,3%

Κλείδωσε το πλεόνασμα στο 1,3% – Έρχονται ανακοινώσεις Μητσοτάκη για έκτακτα μέτρα στήριξης
Ποιες κατηγορίες πολιτών θα αφορά - Τα μέτρα για συντάξεις και ενοίκια

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός βουλιάζει σε «μαύρες τρύπες»-Ποιες ρυθμίσεις εξετάζονται
Σωρεία προβλημάτων κατά την εκπόνηση των δασικών χαρτών σε εκατοντάδες οικισμούς παραμένουν εμπόδιο στη χωρική ανάπτυξη της χώρας

Πόσο προστατευμένη είναι η Ελλάδα από την «καταιγίδα Τραμπ»
Κίνδυνοι λόγω Ευρώπης αλλά και ευκαιρίες - Καθώς κλείνει ο κύκλος της κρίσης χρέους ζητούμενο είναι η αύξηση της παραγωγικότητας - Παραμένει η ζήτηση για ελληνικά assets
![Ακίνητα: Ποιοι παράγοντες ανεβάζουν τις τιμές – Οι πιο ακριβές περιοχές στην Αττική [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akinita-600x384.jpg)
Οι 10 εστίες που πυροδοτούν τις τιμές στα ακίνητα - Οι πιο ακριβές περιοχές [γραφήματα]
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για τα ακίνητα και τις προοπτικές της αγοράς