Με τις τράπεζες να έχουν πάρει τα ηνία της συνεδρίασης, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει αντοχές στην προσπάθειά του να ανακτήσει και τα επίπεδα των 850 μονάδων, μετά από έξι εβδομάδες δοκιμασίας χαμηλότερων επιπέδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,93% στα 850,50 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ χρειαζόταν μια καλύτερη εικόνα από τις διεθνείς αγορές για να μπορέσει να κινητοποιήσει τους αγοραστές, οι οποίοι βρίσκονταν στη Λ. Αθηνών αλλά δεν έδειχναν να παίρνουν πρωτοβουλίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και στο γεγονός ότι η διόρθωση της αγοράς μετά το ισχυρό πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου δεν στέρησε κεκτημένα από τον γενικό δείκτη.

Βελτίωση

Πάντως σήμερα η αγορά δείχνει να βελτιώνει και τη συναλλακτική της δραστηριότητα, αν και ακόμη έχει δρόμο για τη συναγωγή κάποιου ασφαλούς συμπεράσματος. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει και η Trader24, ο γενικός δείκτης τιμά την ανοδική διάσπαση των 825 που συνετελέσθη την Παρασκευή, ένα επίπεδο που έχει μετατραπεί σε κοντινή στήριξη στην περίπτωση που το ΧΑ πισωπατήσει για κάποιον λόγο, παράγοντας ταυτόχρονα και ενδιαφέρον σήμα long με στοπ τις 805, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Alpha Bank και ΔΕΗ ηγούνται της ανόδου, ενώ ισχυρά είναι και τα κέρδη σε Eurobank, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, ΕΛΧΑ, Quest και Βιοχάλκο. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και Aegean, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών