Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του Σεπτεμβρίου βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον καταφέρνει να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης του προηγούμενου μήνα. Ο γενικός δείκτης είναι στις 851,10 μονάδες, με κέρδη 1,00% και τον τζίρο στα 7 εκατ. ευρώ.

Μετά από ένα δύσκολο Σεπτέμβριο, η αγορά έχει καταφέρει να αναιρέσει τη «ζημιά» που έγινε και να καταγράψει μια πολύ καλή ανάκαμψη από τα χαμηλά των 783 μονάδων που βρέθηκε μόλις πριν τρεις εβδομάδες. Βέβαια, η συνέχεια θα απαιτήσει πιο θεμελιώδεις καταλύτες και όχι την υποστηρικτική εικόνα των διεθνών αγορών, με την περίοδο των αποτελεσμάτων διεθνώς να είναι καθοριστική στην παρούσα συγκυρία.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Λαμβάνουν βρετανική ώθηση

Εύθραυστο το κλίμα

Βέβαια, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, ακόμη και όταν το ΧΑ δείχνει να αντέχει στις διεθνείς πιέσεις, όταν αυτές βέβαια δεν έχουν χαρακτηριστικά sell off. Από την άλλη, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις (πχ της Morgan Stanley) ότι θα υπάρξει ένα ράλι ανακούφισης διεθνώς το επόμενο μικρό διάστημα, τότε η εικόνα και της εγχώριας αγοράς μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω και να δώσει ένα καλύτερο κλείσιμο του έτους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, ΔΕΗ, Σαράντης και ΑΔΜΗΕ οδηγούν την άνοδο, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη που σημειώνουν οι Εθνική, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Βιοχάλκο, Jumbo, Motor Oil, Quest και ΟΤΕ. Θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών