«Κάλιο αργά… παρά αργότερα», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινής γιορτής στο Ελληνικό. Τα εγκαίνια του μεγάλου έργου έγιναν με κάθε επισημότητα, με πλήθος κόσμου και το μισό υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τον Δόκτορα Σπύρο Λάτση από τη Γενεύη να μιλά ζωντανά, εμφανώς συγκινημένος για το ξεκίνημα του Ελληνικού.
Εχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από το τότε που αρμόδιοι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης έλεγαν ότι θα λύσουν τα προβλήματα και θα μπουν μπουλντόζες στο χώρο, μέσα σε λίγους μήνες. Εντάξει, έπεσαν έξω, αλλά τι είναι τρία χρόνια μπροστά στα σχεδόν 25 χρόνια από τότε που δειλά – δειλά άρχισε να ακούγεται κάτι για ανάπλαση, για πάρκο, για το μεγαλύτερο οικιστικό project της χώρας.
Μην ξεχνάμε: Ηταν Μάρτιος του 2001 όταν έγινε η τελευταία πτήση από το παλιό αεροδρόμιο, δηλαδή 21 χρόνια πριν. Ενώ 25 χρόνια πέρασαν από τότε που υπογράφηκε η μετεγκατάσταση του Ελληνικού στα Σπάτα. Όχι μόνο «κάλιο αργά παρά αργότερα» αλλά… πάλι καλά που το έργο ξεκινά, θα λέγαμε.
Ποιοι δεν πήγαν στο Ελληνικό και ο Αλέξης Τσίπρας
Είχε πολλά η χθεσινή εκδήλωση. Πολύ κόσμο, πολιτικούς πολλούς, στελέχη του real estate, εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών, επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της οικονομικής ζωής του τόπου, ανθρώπους που εδώ και 25 χρόνια για Ελληνικό μιλούσαν και Ελληνικό δεν έβλεπαν.
Ποιους δεν είχε; Δεν είχε τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δεν είχε τον Νίκο Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε φυσικά Κουτσούμπα και Βαρουφάκη από τα άλλα κόμματα. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί ένα μεγάλο έργο, ακόμη κι αν αυτό είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, να μην ενώνει το πολιτικό σύστημα. Γιατί μια επένδυση 8 δις ευρώ, που θα αλλάξει την Αθήνα, θα φέρει επιπλέον 1 εκατ. τουρίστες, θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο, θα «γεννήσει» χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα δημιουργήσει ένα πάρκο μεγαλύτερο κι από το Hyde Park στο Λονδίνο και – εύλογα- θα φέρει και κέρδος στον ιδιώτη, να μην έχει διακομματική συμφωνία;
Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τα εγκαίνια:
«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα (.σ. χθες) πήγε την εξαπάτηση για την επένδυση στο Ελληνικό σε άλλο επίπεδο.
Πρώτα εξαπάτησε τους πολίτες όταν έλεγε προεκλογικά ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του.
Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό.
Αντί για την αναβάθμιση μιας τεράστιας έκτασης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των κατοίκων της Αττικής συνολικά, το Ελληνικό εξελίσσεται αποκλειστικά σε μια υπόθεση real estate με πώληση οικοπέδων.
Και στο Ελληνικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το στίγμα της. Αναποτελεσματικότητα, αναξιοπιστία και φιέστες στα όρια της γραφικότητας».
Τα λόγια είναι περιττά…
Οι λαχανόκηποι και οι αντιδράσεις
Αλλά, μιας και το θυμήθηκε ο πρωθυπουργός χθες λέγοντας: «Ακούστηκαν τα πάντα, από τη διατήρηση των κουφαριών μέχρι και τη μετατροπή του χώρου σε κοινωνικό λαχανόκηπο», να θυμίσουμε κάποιες ιστορικές στιγμές της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε η Ρένα Δούρου και η Νάντια Βαλαβάνη, τον Φεβρουάριο του 2014 με τίτλο: «Το Ελληνικό δεν πωλείται».
Να θυμίσουμε τους δημάρχους πριν από πολλά χρόνια που μιλούσαν για… εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και πρότειναν μεταξύ άλλων «κοινωνικούς λαχανόκηπους»;
Ευτυχώς, ούτε αγγουράκια και τομάτες φύτρωσαν στους αεροδιαδρόμους, ούτε εμφανίστηκε κάποιος… κορμοράνος, όπως αλλού. Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίον ευχαρίστησε και ο Σπύρος Λάτσης και ο CEO της Lamda, Οδυσσέρας Αθανασίου, θα μπορούσε να βρίσκεται χθες στο Ελληνικό. Εστω και καθυστερημένα συνέβαλε κι αυτός στην προώθηση της επένδυσης, άρα γιατί απουσίαζε; Μήπως ταυτιστεί με τα… ιδιωτικά συμφέροντα;
Αλλωστε, τον εκπροσώπησε, απ’ ότι είδε η στήλη, επάξια ο πρώην υπουργός, Αλέκος Φλαμπουράρης. Ηταν και ο Στέργιος Πιστιόρλας εκεί, αλλά μάλλον αυτός δεν εκπροσωπεί πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ…
Η παρέμβαση του δόκτορα Σπύρου Λάτση
Εκανε αίσθηση η παρέμβαση του Σπύρου Λάτση, ο οποίος λόγω ασθενείας δεν μπορούσε να ταξιδέψει και μίλησε από την Ελβετία. Πέραν της συγκίνησης που ήταν εμφανής, ο δόκτωρ Σπύρος Λάτσης, που δεν εμφανίζεται συχνά, είπε το εξής: «Το 1996 πίστευα ότι στο Ελληνικό θα υπάρξει κρατικός σχεδιασμός με νησίδες ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πέρασαν πάνω από 25 χρόνια, ήρθε η οικονομική κρίση η οποία μετέτρεψε το Ελληνικό σε… ιδιωτικό έργο με νησίδες κρατικής». Κι ευχήθηκε να μην ξαναζήσει η χώρα τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτές με την κρίση στην οικονομία.
Πάντως, ο δόκτωρ Λάτσης δεν ξέχασε να μνημονεύσει τρεις κυβερνήσεις που συνέβαλαν στο ξεμπλοκάρισμα του έργου. Την κυβέρνηση Σαμαρά, που όπως είπε, εκτέλεσε τον διαγωνισμό, στην κυβέρνηση Τσίπρα που διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση για το πράσινο και πέρασε το ΠΔ στη Βουλή, και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό να είναι υποστηρικτής του έργου από πριν.
Ποιους άλλους ευχαρίστησε τόσο ο ίδιος όσο και ο Οδυσσέας Αθανασίου; Τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον Ακη Σκέρτσο, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Γιώργο Γεραπετρίτη, την αδερφή του Μαριάννα Λάτση, την άλλη αδερφή του, Μαργαρίτα, τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Ανδρέα Ταπραντζή, την Πέτη Πέρκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο της Lamda Development, Τάσο Γιαννίτση, τους υπόλοιπους μετόχους.
Οσο για την ομάδα Αθανασίου και τους άλλους εργαζόμενους ο Σπύρος Λάτσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά λέγοντας έκαναν θυσίες 10 ετών και αψήφησαν γιορτές και Σαββατοκύριακα δουλεύοντας για το έργο.
«Καίει» πολύ το γυάλινο μπουκάλι
«Φαρμάκι» κερνάει η γυάλινη συσκευασία τους μικρότερους της ζυθοποιίας, των αναψυκτικών, της οινοποιίας, του εμφιαλωμένου νερού και της κονσερβοποιίας.
«Και οι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν γυαλί για τα μπουκάλια ή τα βαζάκια» θα πουν πολλοί.
Αλήθεια είναι αυτό, ανταπαντά η στήλη. Ωστόσο, δεν… φαρμακώνονται όπως οι μικρότεροι. Και ο λόγος έχει να κάνει με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι «μεγάλοι».
Για παράδειγμα, το σύστημα επιστροφών που εφαρμόζουν για τις άδειες φιάλες οι πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής μπύρας και αναψυκτικών σε συνδυασμό με τη διαπραγματευτική δύναμη που διαθέτουν μειώνουν την επιπλέον επιβάρυνση του εν λόγω συντελεστή παραγωγής.
Να σημειωθεί ότι πόλεμος και ενεργειακή κρίση έχουν εκτινάξει τις τιμές στις γυάλινες φιάλες κατά 40-45%% τον τελευταίο ένα χρόνο, ενώ στα γυάλινα βάζα έχουν προαναγγελθεί και νέες ανατιμήσεις από τους προμηθευτές, που φθάνουν το 40%.
Εάν υπήρχαν «γυαλάδικα» στην Ελλάδα, όπως παλιότερα, ίσως η κατάσταση να ήταν διαφορετική.
Και εφοπλιστές στην Παγκρήτια;
Αισιοδοξία επικρατεί στην Κρήτη για την εν εξελίξει αύξηση κεφαλαίου κατά το ποσό των 99 εκατ. ευρώ από την Παγκρήτια Τράπεζα, η διοίκηση της οποίας εκτιμά ότι η έκδοση θα καλυφθεί με επιτυχία με την προσέλκυση μεγάλων επενδυτών.
Σημειώνεται ότι στον πρώτο κύκλο κεφαλαιακής ενίσχυσης εξασφαλίστηκαν 35 εκατ. ευρώ, ενώ μετά τη δήλωση του Μιχάλη Σάλλα ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση για τη διατήρηση του ποσοστού του, σήμερα 20%, αναζητούνται περί τα 44 εκατ. ευρώ από τρίτους.
Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι αυτό θα καταστεί εφικτό με την προσέλκυση εφοπλιστών ή άλλων κεφαλαιούχων, με τους οποίους υπάρχουν συζητήσεις.
Εφόσον το σχέδιο στεφθεί με επιτυχία, θα υπάρχουν πέραν της πλευράς Σάλλα και άλλοι επενδυτές με αντίστοιχα ποσοστά.
Από εκεί και πέρα μένει να δούμε τις συμμαχίες που θα δημιουργηθούν για τον έλεγχο του management της Παγκρήτιας.
Η ψήφος εμπιστοσύνης του Γουάτσα
Θα μπορούσες να την πεις και… επιχειρηματική παρέμβαση στα πολιτικά. Αλλά επιχειρηματίες είναι, ό,τι θέλουν και όποιον θέλουν στηρίζουν. Ετσι και ο Προέδρος και CEO της FairFax Financial Holdings Limited, Prem Watsa, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα κι επιμένων, παρά τις «χασούρες» του παρελθόντος, μίλησε σε φόρουμ στον Καναδά, για την δική του εμπειρία που αφορούσε την οικονομική “μεταμόρφωση” και εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας, η οποία παρά τις “συμπληγάδες” που πέρασε σήμερα είναι σε ένα εξαιρετικά καλό επίπεδο, τέτοιο που αποτελεί μια χώρα με ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον την οποία εμπιστεύονται πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Μάλιστα επεσήμανε ότι η επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ενισχύσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας και θα δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις.»
Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν μη τι άλλο, όμως, οι εκλογές είναι για να ψηφίζει ο πολίτης…
Τα παράπονα Κουτεντάκη
Τα παράπονά του από βήματος Βουλής εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το προσχέδιο προϋπολογισμού. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε γιατί τα τελευταία δυόμιση χρόνια η επικοινωνία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή με τους βουλευτές έχει περιοριστεί και το Γραφείο δεν καλείται να παρουσιάσει τις τριμηνιαίες εκθέσεις του.
Είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο δεν καλείται, ιδίως μάλιστα κι όταν ο ίδιος δεν έχει και τον…πλέον αντιπολιτευτικό λόγο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
Κατά τα λοιπά, ο επικεφαλής του Γραφείου εκτίμησε ότι η επίτευξη του φετινού δημοσιονομικού στόχου είναι «σχετικά ασφαλής», για του χρόνου όμως επικρατεί αβεβαιότητα, κυρίως σε σχέση με τον στόχο των εσόδων που μπορεί να επηρεαστεί από το βάθεμα της κρίσης.
Τι έκαναν οι 22 Αμερικανοί μεσίτες στην Ελλάδα;
Είχαμε γράψει πρόσφατα στη στήλη για την επίσκεψη Αμερικανών μεσιτών που ήρθαν στη χώρα μας και περιηγήθηκαν σε διάφορα μέρη. Ηταν μια επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί πριν από 3 χρόνια, αλλά είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας.
Όπως μας ενημέρωσε η Ενωση Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ακινήτων Ελλάδος (ΕΠΠΑ) σε συνεργασία με την ΟΜΑΣΕ (Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος) υποδέχθηκαν τους αντιπροσώπους της NAR (National Association of Realtors) από την πολιτεία του Ιλινόις την Mainstreet Organization.
Η επίσκεψη είχε σκοπό οι επισκέπτες να γνωρίσουν την «Άγνωστη Ελλάδα», εκτός από τα δημοφιλή στο εξωτερικό μέρη (Αθήνα, Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη) και να διαμορφώσουν εικόνα για την Ελληνική Κτηματαγορά.
Τα 22 μέλη της Αμερικάνικης Ένωσης έκαναν περιήγηση σ’ όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενοι από μέλη της ΕΠΠΑ, με συντονιστή τον επίτιμο πρόεδρο κο Νίκο Μανομενίδη.
Ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη, που τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζαμπούκης και ακολούθως ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και ο πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής που οργάνωσε και την υποδοχή.
Η πορεία συνεχίστηκε στην Αμφίπολη όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Φραστανλής και στην Καβάλα όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας και τα μέλος της ΕΠΠΑ κος Νίκος Κουρτίδης και Κωνσταντίνα Ντιμιτροβα που τους φιλοξένησαν και παρουσίασαν επενδυτικές ευκαιρίες στην παραλία Οφρυνίου.
Επόμενη στάση στην Θεσσαλονίκη, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Ζορπίδης και συνάδελφοι του τοπικού Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν συναντήσεις με το Δήμαρχο Νεάπολης κ. Συκεων Σύμο Δανιηλίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Αστέριο Κισκίνη.
Στα Ιωάννινα τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης κ. Δημήτιος Δημητρίου που παρέθεσε και γεύμα εργασίας στους επισκέπτες και το Πρόεδρείο του Συλλόγου Μεσιτών Ιωαννίνων.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Πάργα, όπου επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελιάς, φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν από το μέλος της ΕΠΠΑ κ. Δημήτρη Δόνη που τους παρέθεσε και το γεύμα υποδοχής.
Η πολυάριθμη αποστολή συνέχισε το ταξείδι της στο Αίγιο με συντονιστή το τοπικό μέλος της ΕΠΠΑ κο Φίλιππο Παπαδόπουλο όπου φιλοξενήθηκαν από το Δήμο και τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αίγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. Στο βραδυνό δείπνο έγινε παρουσίαση της περιοχής από στελέχη της KW Αχαίας.
Στο τέλος της εβδομάδας ήρθαν στην Αθήνα, όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Η αποστολή ολοκληρώθηκε υπό το συντονισμό της συναδέλφου, μέλους της ΕΠΠΑ και Αντιδημάρχου του Δήμου Ίλιον κας Νίκης Βομπιράκη, όπου τους υποδέχθηκε και παρουσίασε την περιοχή ο Δήμαρχος κ. Νίκος Ζενέκος.
Στον χώρο του Δημαρχείου επίσης υπογράφηκαν 2 μνημόνια συνεργασίας, μεταξύ της Mainstreet Organization of Ilinois ένα με την ΟΜΑΣΕ και ένα με την ΕΠΠΑ.
Τα μνημόνια υπέγραψαν: Εκ μέρους της Mainstreet η πρόεδρος κα Debbie Pawlovicz & o CEO κος John Gormley & εκ μέρους της ΟΜΑΣΕ ο πρόεδρος κος Κώστας Τζάρος και ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Αθανάσιος Κοπανάς.
Εκ μέρους της ΕΠΠΑ υπέγραψαν ο πρόεδρος κος Θεόδωρος Κοκοσιούλης και ο εκπρόσωπος στην & NAR & CEPI κος Μελέτης Μανώλης.
Ακολούθησε εισαγωγή στο σεμινάριο με θέμα την διαφορετικότητα στις περιουσιακές συναλλαγές (το υπόλοιπο θα πραγματοποιηθεί μέσω webinar) από την εκπρόσωπο και σύμβουλο της Mainstreet κα Marsha Collins – Mroz.
Η ΤτΕ και τα λευκά μπαστούνια
Το έχουμε ξαναπεί, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι μόνο αριθμοί και σκληρά οικονομικά. Είναι και Μουσείο και μάλιστα ένα καταπληκτικό Μουσείο με ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Τι έκανε λοιπόν το Μουσείο της ΤτΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης και της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού;
Σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Ν. Κυκλάδων «Αρωγή», άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, διοργανώνοντας στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου ειδικές περιηγήσεις με ακουστική περιγραφή στην περιοδική έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care» που παρουσιάζεται εκεί.
Η έκθεση περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες, την σημασία του για τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του.
Εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας, αξιοποιεί την καίρια συνεισφορά εξειδικευμένων οικονομολόγων και εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδος, για να ενισχύσει την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή του κοινού – και κυρίως της νέας γενιάς – στην επείγουσα δέσμευση και κινητοποίηση που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα.
Και όπως λέει η ΤτΕ για το ρόλο του Μουσείου της: «Στις μέρες μας, τα μουσεία διεθνώς αναπροσδιορίζουν τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκδημοκρατισμό της γνώσης και την προάσπιση του δικαιώματος όλων στον πολιτισμό. Ιδίως όσον αφορά άτομα με αναπηρία, θεμελιώδης στόχος τους είναι η διασφάλιση της συμμετοχής αυτών των ατόμων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και η αποτροπή κάθε είδους αποκλεισμού τους.
Latest News
Ο Τραμπ στηρίζει (;) Ελλάδα, έρχεται κύμα Made in USA, Κωστέτσος… συνδικαλιστής, η κρυμμένη αξία της Μπάρμπα Στάθης, τα σχέδια των εκπαιδευτηρίων Δούκα, ο «ενοχλητικός» Αυτιάς, ο “άπειρος” ΕΟΠΥΥ
Χρυσή εποχή
Ακούει αλήθειες πλέον η κυβέρνηση, το πυροτέχνημα του ΦΠΑ, έρχονται νέες παραχωρήσεις, χωρίς… εγγυητικές και πτυχία, αποφασισμένοι οι Ρώσοι στη Θεσσαλονίκη, οι γνώριμοι των προμηθειών
Έχει μήνυμα(τα) η κυβέρνηση
«Ναυαγούν» οι προσδοκίες του CVC, η Ideal, η «Μπάρμπα Στάθης» και τα σενάρια, το χαρτί της Goldair για τον Βόλο, το πριβέ δείπνο της Αθήνας
Το «ναυάγιο» του CVC
Αμερικανική σκιά στο ΧΑ, τα ραντεβού της Lamda στο Μονακό τα νέα project της ΔΕΗ, το δίωρο Κοντόπουλου – Γεράρδου, τα ΙΧ των ξένων μάνατζερ
Αμερικανικές εκλογές
Η χρηματιστηριακή «μεταμόρφωση», το μέτωπο των τραπεζών, παράλυση στους ΟΤΑ, ο πονοκέφαλος του Τζιτζικώστα, το καμπανάκι για τον τουρισμό της Αθήνας, οι αλλαγές στην Coca Cola HBC
Ο… άλλος Νοέμβριος
Το σινιάλο στις τράπεζες, ο «εξαφανισμένος» τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα «σύννεφα» της ακρίβειας, αλλαγή ρόλων στον ΟΤΕ, τι περιμένουμε από Aktor
DTCs σε fast track
Οι επιχειρηματίες μιλούν, οι «ουρές» των Σερρών, ζητούνται επενδυτές στο Χρηματιστήριο, το deal AVE – Κρητικός, τα «γκρεμίσματα» του Κικίλια
Η γλώσσα του σώματος
Το σαρδάμ του Εξάρχου, «καίγονται» ονόματα στη Νέα Δημοκρατία, το χαρτί των φόρων, νέος φορέας data, χάος στην οικοδομή, οι συντάξεις των Ναυτικών
Η συγκίνηση Εξάρχου
Το μεγάλο τεστ των αγροτών, το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις κατασκευαστικές, με την πλάτη στον τοίχο το ΧΑ, το deal στην Elpedison, χαρές για τον Πιτσιλή κι ένα κουίζ
Αύριο (;) η λυπητερή...
Τα λογιστικά του Μαξίμου, το «χαρτί» του χρέους, ο φόβος Κατρούγκαλου, βλέπει Παγκόσμιο Πόλεμο ο Ντίμον, το “κόκκινο” Χρηματιστήριο, “ξεκόλλησε” η ΠΥΡΚΑΛ
Αλλαγή ρότας από το Μαξίμου