Χαρακτηρίστηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, με σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου μεταβαίνει πλέον στην επόμενη φάση της υλοποίησης του ΣΒΑΚ και των παρεμβάσεων που προβλέπονται στο σχεδιασμό του, με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να βελτιωθεί το περιβάλλον κινητικότητας στην πόλη.

Οι δράσεις

Μεταξύ άλλων, στο ΣΒΑΚ του Δήμου Ωραιοκάστρου προβλέπονται δράσεις για:

–  Βελτίωση συνθηκών κυκλοφορίας και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας με δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας εντός των οικισμών και πεζοδρόμηση περιμετρικά των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και μέτρα διαχείρισης της στάθμευσης.

– Ενίσχυση μετακινήσεων με περπάτημα και ποδήλατο, ανάπτυξη συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων (bike-sharing) και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με δημιουργία πράσινων διαδρομών διασύνδεσης σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

– Ενίσχυση συλλογικών μετακινήσεων με τη δημιουργία στόλου δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Με αφορμή την έκδοση της απόφασης για το ΣΒΑΚ του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Το Ωραιόκαστρο, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα, αποτελεί έναν ακόμη Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αποκτά ΣΒΑΚ, γεγονός που σηματοδοτεί μια δυναμική που αναπτύσσεται για τον στρατηγικό σχεδιασμό της κινητικότητας στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι το βασικό εργαλείο για την ολοκληρωμένη διαχείριση της κινητικότητας και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση, κάθε Δήμος έχει όφελος να καταρτίσει ΣΒΑΚ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
ΓΑΙΟΣΕ: Τέσσερις μνηστήρες για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη
Επιχειρήσεις |

Τέσσερις μνηστήρες για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 30 έτη τη χρηματοδότηση, τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, ανάπτυξη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση