
«H γραφειοκρατία στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά μέσω της δημιουργίας τον Μάρτιο του 2020, του portal gov.gr, διαδικασία που μεταφράζεται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ κέρδος για την επόμενη 5ετία». Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών (φωτό), μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο που διεξάγεται 17 και 18 Οκτωβρίου από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Όπως επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος, «η Ελλάδα έκανε τα σωστά βήματα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και το πιο σημαντικό είναι ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών ενώ την ίδια ώρα το επενδυτικό περιβάλλον αλλάζει και έχει γίνει πιο ευνοϊκό για το επιχειρείν».
Διαβάστε επίσης – Νέες υπηρεσίες στο gov για συναλλαγές με ένα κλικ
Απίστευτη όρεξη για καινοτομία
«Η όρεξη για καινοτομία στην Ελλάδα είναι απίστευτη και αυτό με κάνει να θέλω να δουλέψω εκεί και να αναπτύξω συνεργασίες, καθώς και η κυβέρνηση στηρίζει την καινοτομία και δεν δημιουργεί εμπόδια τόνισε από τη μεριά του ο Ανδρέας Σουβαλιώτης, Ιδρυτής Founder του Carrot Rewards, ενός καινοτόμου πρότζεκτ εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα.
Από την πλευρά του, ο Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μίλησε για το ρόλο της αναπτυξιακής τράπεζας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για ανάπτυξη οικονομικών εργαλείων που συμβάλλουν στην καινοτομία.
Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Τόνυ Λουράκης, CEO Fleet Complete και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς Hellenic Heritage Foundation (HHF) υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει δείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον τομέα της καινοτομίας και ο ίδιος διατηρεί επιχειρήσεις στην Αθήνα με στελέχη από διάφορα μέρη του κόσμου και στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Cosmote.
O Γιώργος Λαμπρόπουλος, CEO, A.U.G Signals από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον τομέα του περιβάλλοντος αναπτύσσοντας καινοτόμες ιδέες, καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό πεδίο δράσης, με δεδομένο ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 5 με 10% των ανθρώπων παγκοσμίως πεθαίνουν εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ του Τορόντο συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Hellenic Initiative Canada καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνο-Καναδικού και του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Latest News

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Οι «υβριδικές επιπτώσεις» των αμερικανικών δασμών
Οπως αναφέρει, οι «ανταποδοτικοί δασμοί» ύψους 20% που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στην ΕΕ δημιουργούν εμπορικά εμπόδια που διαταράσσουν, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, τις αγορές των 27 ευρωπαϊκών χωρών και αναστατώνουν τις υφιστάμενες αλυσίδες εφοδιασμού
![Σούπερ μάρκετ: Αυξήσεις τιμών 1,59% τον Μάρτιο [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/supermarketkarotsirafia-1-600x400.jpeg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στο ράφι - Ποια προϊόντα αυξήθηκαν, ποια μειώθηκαν [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ για τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Συναγερμός στις ελληνικές εξαγωγές για τους δασμούς - Ποια προϊόντα απειλούνται
Τι λένε στον ΟΤ εκπρόσωποι από τους κλάδους της βρώσιμης ελιάς, της φέτας και του ελαιολάδου

Πιερρακάκης για δασμούς Τραμπ: Οι επιπτώσεις δεν μπορεί ακόμα να αποτυπωθούν
Παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη σχετικά με την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ

SOS για τις ελληνικές εξαγωγές εκπέμπει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά
Το ελληνικό εμπόριο κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μείωση της εξαγωγικής του δραστηριότητας.

Πηγές ΤτΕ στον ΟΤ: Πώς οι δασμοί Τραμπ θα επηρεάσουν την Ελλάδα
Τι λένε στον ΟΤ πηγές της ΤτΕ για την απόφαση του προέδρου Τραμπ να επιβάλει υψηλούς δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα σε όλο τον κόσμο – Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Μείωση 20,4% της καταναλωτικής δαπάνης από το 2008 έως το 2023
Τι αποκαλύπτει η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2024 του ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ για την καταναλωτική δαπάνη και τα εισοδήματα

Στα χέρια των ανώτατων δικαστών του ΣτΕ η τύχη του Airbnb - Η περίπτωση της Πλάκας
Δίχως την παράσταση του Δημοσίου η χθεσινή δίκη για το μέλλον του Airbnb σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Επέκταση στα χρέη της μεσαίας τάξης
Προστίθενται νέες υποχρεώσεις για τους servicers, με στόχο τη σημαντική αύξηση των ρυθμίσεων και τη γρηγορότερη μείωση του ιδιωτικού χρέους

Αναγκαία η καμπάνια e-katanalotis για την ενημέρωση των πολιτών - Η ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης
Στην πλατφόρμα, οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές και να αποφασίζουν καλύτερα για το συμφέρον τους ως προς τις αγορές τους