Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, διορθώνοντας από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, την ώρα που αναμένονται και τα “καθυστερημένα” στοιχεία για την πορεία κρίσιμων τομέων της οικονομίας της Κίνας.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περίπου 2%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να χάνει 3,45% μετά την πολιτική ομιλία του ηγέτη John Lee. Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 1,05%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε απώλειες 1,27%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,56% και έκλεισε στις 2.237,44 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: «Αναβάλλεται» η δημοσίευση των στοιχείων για την ανάπτυξη

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,37% στις 27.257,38 μονάδες και ο Topix κέρδισε 0,19% στις 1.905,06 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν παρέμεινε πάνω από τα 149 γιεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0,31% στις 6.800,10 μονάδες.

Στο επίκεντρο η αγορά ακινήτων

Στο επίκεντρο παραμένει η αγορά ακινήτων της περιοχής, με τις πολιτικές του ηγέτη του Χονγκ Κονγκ John Lee για την προσέλκυση ταλέντων να έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αγοράσει κανείς τόσο μετοχές ακινήτων όσο και φυσικά ακίνητα στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της GROW Investment Group, William Ma. Ο Ma δήλωσε ότι οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές θα πρέπει να “περιμένουν και να δουν” αν οι πολιτικές του Lee προσελκύσουν ανθρώπους στην πόλη-κράτος, ενώ αναμένει ότι οι τιμές των ακινήτων και των μετοχών θα πέσουν λόγω της αδύναμης ζήτησης, προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται το Χονγκ Κονγκ είναι “μια πραγματική οικονομική ανάκαμψη”.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των εισηγμένων στο Χονγκ Κονγκ εταιρειών τεχνολογίας και των κατασκευαστών ηλεκτρικών συσκευών συνέχισαν να διαπραγματεύονται χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της πολιτικής ομιλίας του Lee, παρασύροντας και τον συνολικό δείκτη. Η Xpeng Motors υποχώρησε κατά 8,24%, η Bilibili έπεσε κατά 4,2%, και η Meituan υποχώρησε επίσης κατά 3,64%. ΟΙ Tencent και Alibaba υποχώρησαν επίσης περισσότερο από 2,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές