Μικρές απώλειες ήταν τελικά ο απολογισμός της σημερινής διόρθωσης της αγοράς, η οποία αν και διέκοψε το τριήμερο ράλι ανόδου της, δεν έχασε σημαντικό μέρος των κεκτημένων της, αλλά ούτε και την επαφή με τη ζώνη των 850 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,34% στις 848,17 μονάδες, με τον τζίρο στα 51 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Επέστρεψε σε πτωτική τροχιά

Παραμένει θετικό το momentum

Η νευρικότητα και οι αντίρροπες δυνάμεις ήταν βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, με το ΧΑ να βγάζει κάποιες άμυνες έναντι των πιέσεων που δέχτηκαν αρκετοί τίτλοι. Άλλωστε, ήταν εύλογο μετά το τριήμερο ράλι ανόδου να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα, καθώς η αφομοίωση των επιπέδων θα πρέπει να προηγηθεί οποιασδήποτε συνέχειας της κίνησης.

Τα κέρδη που είχε καταγράψει η αγορά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις ήταν ιδιαιτέρως ελκυστικά ώστε να προκαλέσουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσής τους, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που αναζητούν ρευστότητα μετά από δύο εβδομάδες πλάγιας κίνησης.  Βέβαια, τα τρέχοντα επίπεδα θα δοκιμαστούν τόσο σε περίπτωση που το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα πάψει να είναι υποστηρικτικό, όσο και σε περίπτωση που η ρευστότητα που εξασφαλιστεί δεν επαναδιοχετευτεί στη Λ. Αθηνών. Είτε με το ένα είτε με το άλλο σενάριο θα δοκιμαστεί η πρόσφατη διάσπαση των 840 μονάδων, ένα επίπεδο που αν και δεν ταλαιπώρησε πολύ τους αγοραστές είναι κρίσιμο για τη συνέχεια της θετικής εικόνας της αγοράς.

Πάντως, όπως επισημαίνει και η Trader25, παρά το γεγονός ότι τα πρόσημα ήταν μικτά και το εύρος αρκετά στενό, ώστε να δικαιολογηθεί κάποια ισχυρή τάση, το momentum παραμένει θετικό, και μάλιστα σε μια αγορά που μοιάζει “κοιμισμένη” μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις χαμηλού τζίρου. Σε αυτό το περιβάλλον και ειδικότερα υπό τη θεώρηση της άτσαλης εξόδου ενδεχόμενων short θέσεων, η αγορά μοιάζει έτοιμη να δει τις 870 μονάδες του Δείκτη, τουλάχιστον όσο παραμένει αλώβητη η ζώνη 785-800.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο ΟΠΑΠ, λόγω μερίσματος, έκλεισε με απώλειες 2,59%, ενώ ισχυρές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν οι Alpha Bank, Σαράντης, Quest, Λάμδα και Aegean. Πτωτικά έκλεισαν και οι Coca Cola, Motor Oil, Eurobank, ΟΤΕ, Πειραιώς, Jumbo και ΕΛΧΑ, ενώ ανοδικά οι Τέρνα Ενεγργειακή, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Εθνική. Ο Ελλάκτωρ ξεχώρισε με τα κέρδη του 6,42% και ο ΟΛΠ με το +5,15% που κατέγραψε. Σημαντική ήταν η άνοδος σε ΔΕΗ,  ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών