«Παρελθόν» για το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί από το απόγευμα της Τετάρτης η μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η αποχώρηση της Μπράβερμαν έγινε κατόπιν «εισήγησης» του νέου υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ. Ως επικρατέστερος να τη διαδεχθεί φέρεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Στο 10,1% ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο – Νέο ρεκόρ 40 ετών

Για ένα… λάθος email

Λίγο αργότερα, η ίδια η Μπράβερμαν επιβεβαίωσε την απομάκρυνσή της από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για παραίτηση την οποίαν απέδωσε στην… αποστολή ενός επίσημου email από τον πρσωπικό της λογαριασμό!

«Έκανα ένα λάθος, αναλαμβάνω την ευθύνη: παραιτούμαι», ανέφερε σε επιστολή της προς την πρωθυπουργό Λιζ Τρας που αναρτήθηκε στο Twitter. Στην ίδια επιστολή η Μπράβερμαν δήλωσε επίσης ότι έχει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την υπόσχεση της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογές.

Πλήγμα

Όπως σχολιάζει ο Guardian, η απομάκρυνση της Μπράβερμαν αποτελεί άλλο ένα τεράστιο πλήγμα στο κύρος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία προ ημερών αναγκάστηκε να παύσει τον μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών Κουάσι Κουαρτενγκ πριν καν συμπληρώσει 6 εβδομάδες στο «τιμόνι» του ΥΠΟΙΚ, και ακολούθως να προχωρήσει σε στροφή 180 μοιρών ως προς τη δημοσιονομική της πολιτική για να αποφύγει μια οικονομική κατάρρευση.

Η Μπράβερμαν επέκρινε τη στροφή της Τρας όσον αφορά τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή, υπονοώντας ότι πίστευε πως η πρωθυπουργός είχε πέσει θύμα ενός «πραξικοπήματος» νωρίτερα αυτό το μήνα. Ορισμένοι βουλευτές των Τόρις που ανήκουν στην ακραία φιλελεύθερη δεξιά τάση του κόμματος, απογοητεύτηκαν από την υπαναχώρηση της Τρας όσον αφορά τις μειώσεις φόρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευλογιά των πιθήκων: Παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο ΠΟΥ
Επικαιρότητα |

Παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ιογενής ασθένεια που μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Φωτιές: Σε πολύ υψηλό κίνδυνο μεγάλο μέρος της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας
Επικαιρότητα |

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πολλές περιοχές της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Λόγω του συναγερμού τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης