Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι φόβοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας πληθαίνουν, ενώ η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται εκ νέου.
Οι δείκτες
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, αν και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στο -3%, έκλεισε κατά 1,33% χαμηλότερα, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2009. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,12%.
Το υπεράκτιο γουάν ενισχύθηκε περισσότερο από 0,4% στα 7,239 ανά δολάριο, αφού το Bloomberg μετέδωσε ότι οι αξιωματούχοι συζητούν τη μείωση της περιόδου καραντίνας λόγω Covid σε 7 ημέρες από 10 ημέρες. Το νόμισμα άγγιξε τα ιστορικά χαμηλά του έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποχωρώντας στα 7,2745 ανά δολάριο.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite, ανέκαμψε από τα αρνητικά εδάφη και τελικά σημείωσε άνοδο 0,64%, ενώ ο σύνθετος δείκτης Shenzhen κέρδισε 0,2%.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,77% και ο Topix υποχώρησε κατά 0,42%. Το ιαπωνικό γεν έφτασε σε ένα ακόμη νέο χαμηλό 32 ετών, στα 149,95 έναντι του δολαρίου.
Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 1,02%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,79% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση κατά 0,96%.
Τα μάκρο
Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία για τον Σεπτέμβριο παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 3,5%, σύμφωνα με την αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία. Η Diana Mousina, ανώτερη οικονομολόγος της AMP Capital, δήλωσε ότι αναμένει ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα βραχυπρόθεσμα πριν αυξηθεί το επόμενο έτος.
Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Κίνα
Επίσης, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) διατήρησε αμετάβλητα τα δύο βασικά επιτόκια δανεισμού για δεύτερο συνεχή μήνα, καθώς παλεύει με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη σοβαρή αποδυνάμωση του γουάν. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το ετήσιο βασικό επιτόκιο δανεισμού (LPR), το οποίο οι εμπορικές τράπεζες χρεώνουν τους φερέγγυους πελάτες τους, στο 3,65%, ενώ το πενταετές LPR, το οποίο επηρεάζει τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων, παρέμεινε στο 4,3%, όπως αναμενόταν από τις αγορές.
Latest News
Το παράδοξο στον χρυσό και τα στοιχήματα μέχρι την ορκωμοσία Τραμπ
Παρά το ισχυρό δολάριο ο χρυσός διατηρεί την ανοδική του τροχιά - Ο ρόλος των κερδοσκόπων και οι long θέσεις
Σιβυλλική η JP Morgan για τα ελληνικά ομόλογα – Εποικοδομητική, αλλά και ουδέτερη
H JP Morgan διατηρεί μεσοπρόθεσμα μια εποικοδομητική στάση απέναντι στην Ελλάδα
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο
Στόχος της Αθήνας είναι αντληθεί από την αγορά ποσό 2,5-3 δισ. ευρώ - Ο τίτλος ωριμάζει στις 15 Ιανουαρίου του 2035
Ήπια κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Άλμα άνω του 3% από τον Τιτάνα
Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά την επόμενη ημέρα της διόρθωσης
Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές - Βαρίδι στο Λονδίνο η ΒΡ
Η BP χάνει πάνω από 2% - Τα ασθενέστερα περιθώρια κέρδους διυλιστηρίου και η δραστηριότητα ανάκαμψης θα επιφέρουν πλήγμα 100 έως 300 εκατομμυρίων δολαρίων
Ανοδικά οι ασιατικές αγορές, εξαίρεση ο Nikkei
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία ακόμη αύξηση του επιτοκίου, προκαλώντας άνοδο της απόδοσης των ομολόγων
Πτωτικά αλλά παραμένουν σε υψηλά τεσσάρων μηνών οι τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές σημείωσαν άλμα 2% τη Δευτέρα μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στις εταιρείες Gazprom Neft και Surgutneftegas
Κοντά στα υψηλά 2ετίας το δολάριο - Πιέσεις σε ευρώ, γιουάν και στερλίνα
Η απειλή των δασμών μαζί με τη δηλωμένη μετρημένη προσέγγιση της Fed για τις μειώσεις επιτοκίων φέτος ανεβάζουν το δολάριο
Έδωσε στηρίγματα στη Wall Street ο Dow Jones, υπό πίεση παρέμεινε ο Nasdaq
Η Wall Street δέχτηκε τεχνολογικές πιέσεις αλλά οι άλλοι δύο δείκτες κατάφεραν να ελέγξουν τις απώλειες περιορίζοντας σημαντικά την πτώση
Το sell off στα ομόλογα αυξάνει το κόστος δανεισμού - Τι μήνυμα στέλνουν οι αγορές
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι οι ΗΠΑ έχουν οδηγήσει το πρόσφατο sell off στις αγορές ομολόγων