Συνέχεια στη αναδίπλωση δίνει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δέχεται, έστω και σε περιορισμένη έκταση, τα κύματα της μείωσης του κινδύνου από τους επενδυτές διεθνώς. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,14% στις 846,96 μονάδες, με τον τζίρο να μην έχει ξεπεράσει καν τα 2 εκατ. ευρώ.

Αν και σε διαφορετική φάση του επενδυτικού κύκλου το γεγονός ότι στις πτωτικές συνεδριάσεις η αγορά ρίχνει τους συναλλακτικούς της ρυθμούς θα ήταν θετικό, στην παρούσα ενισχύει τις ανησυχίες για την ικανότητα του ΧΑ να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του 2022, μόλις στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η συναλλακτική «ξηρασία», όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί εγχώριοι αναλυτές, υπενθυμίζει στους παροικούντες της Λ. Αθηνών, ότι το ΧΑ παραμένει μία αναδυόμενη αγορά χωρίς μεγάλες δυνατότητας, παρά το γεγονός ότι πολλές εισηγμένες έχουν ένα αξιοσημείωτο αποτύπωμα στους κλάδους τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παραμένουν τα σύννεφα

Ωστόσο, τα σύννεφα παραμένουν, και όταν η απόδοση του ελληνικού 10ετους διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, έχοντας ξεπεράσει και το 5%, οι προσδοκίες αναγκαστικά μειώνονται. Η αγορά παραμένει σε κατάσταση risk-off», με το ΧΑ να καθηλώνεται στα γνώριμα ύδατα των 800 – 850 μονάδων, ήτοι πάνω από 100 μονάδες χαμηλότερα, από τα υψηλά του έτους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, αν και τα πρόσημα είναι μοιρασμένα στην κύρια αγορά, στον FTSE 25 κυριαρχεί η πτώση. ΟΛΠ και Ελλάκτωρ διορθώνουν σήμερα περισσότερο από τους υπόλοιπους τίτλους, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Eurobank, Jumbo, Coca Cola, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Λάμδα και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών