Πλησίον αλλά χαμηλότερα των 850 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως την προσφορά που βγαίνει στους περισσότερους τίτλους του, με την επιλεκτικότητα των αγοραστών να αναλώνεται στη διατήρηση των επιπέδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,68% στις 849,01 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 21 εκατ. ευρώ.

Κυρίαρχοι οι πωλητές

Τίποτα το νέο δεν προσέθεσε η λήξη των παραγώγων σήμερα στο ΧΑ (3 εκατ. ευρώ σχεδόν ο τζίρος της λήξης), το οποίο συντηρεί τη διορθωτική του τροχιά, με τους πωλητές να παραμένουν κυρίαρχοι στο ταμπλό. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται ότι δίνει ένα θετικό σημάδι είναι ότι δεν χάνεται η επαφή με τις 850 μονάδες, με την αγορά να διαχειρίζεται τις πιέσεις έστω και με μικρή συμμετοχή των αγοραστών.

Πάντως, η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει χαμηλή, ευνοώντας ίσως τις επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών, οι οποίοι καταφέρνουν να διατηρούν το θετικό momentum, με στόχο τις 870 μονάδες. Όπως σημειώνει η Trader24, όσο ο Δείκτης συντηρείται πάνω από τις 785-800, τόσο το ανοδικό σενάριο τροφοδοτείται, με την πρωθύστερη παρατήρηση ότι έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή ανθεκτικότητας συγκριτικά με όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Εθνική, Coca Cola, Jumbo, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις περισσότερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Σαράντης, Motor Oil, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Quest, Λάμδα και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών