Στο μοτίβο των περιορισμένων διακυμάνσεων και των μοιρασμένων προσήμων παραμένει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιτρέπει μεν κάποιες διορθώσεις, χωρίς όμως να χάνει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,36% στις 851,73 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ, με τα 2 εκατ. εξ αυτών να είναι μέσω πακέτων σε ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Το κλίμα

Η αγορά δεν δείχνει διαθέσεις ούτε να διορθώσει αποφασιστικά, αλλά ούτε και να κινηθεί με φόρα σε υψηλότερα επίπεδα, αναμένοντας προφανώς κάποιο σήμα από τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια. Είναι μια εικόνα άλλωστε που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, η οποία χαρακτηρίζεται από ανοδικά ξεσπάσματα και πολυήμερες συσσωρεύσεις. Βέβαια, ο απολογισμός είναι θετικός μέχρι τώρα για τον Οκτώβριο, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που θίγουν το βάθος και τη ρευστότητα της ελληνικής αγοράς, για ακόμη μία φορά.

Αυτό που είχε παρατηρηθεί στις αρχές του έτους, και πριν οι «μαύροι κύκνοι» του πολέμου, της ενέργειας, του πληθωρισμού και των κεντρικών τραπεζών, εμφανιστούν, δηλαδή τη διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε μεγαλύτερο «εμβαδόν» του ταμπλό, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο, πλέον έχει χαθεί. Οριστικά; Πολλοί αναλυτές στην ερώτηση αυτή του ot.gr απαντούν όχι, αλλά μέχρι να δούμε να επιστρέφει το ενδιαφέρον, ίσως περάσουν αρκετοί μήνες. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι οι «κύκνοι» μειωθούν στην παγκόσμια σκηνή.

Οι τίτλοι

Έτσι, σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις Coca Cola, Eurobank, Titan, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΛΠ και Aegean να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Στηρίξεις από την άλλη δίνει το +2,23% του Σαράντη, αλλά και τα θετικά πρόσημα σε ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Quest, Motor Oil, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών